onsdag 30 januari 2013

Recension: Recension: Brill/Mikkeller - K:rlek (höst/vinter 2012)

Det blev ungefär en halv flaska kvar av den här ölen efter mitt experiment med att göra tvål under gårdagen så då kan man använda den delen till att skriva en liten recension. 

Vätskan är orange och lite grumlig, skummet är vitt. Doften är otroligt stor och har inslag av mango, grapefrukt, bröd och lite tall. Smaken är ungefär det samma och det avslutas med en rejäl efterbeska, ungefär som man har slickat på den vita delen av en grapefrukt. Men i den här ölen är det faktiskt doften som spelar första fiolen, jag skulle bara kunna sitta och dofta i glaset hela kvällen, så pass bra är den, sen att den råkar vara mer än drickbar gör ju inte saken sämre. Så här långt är det en ölserie som har verkligen har gjort vad den skall och jag ser fram emot nästa släpp i serien. 

Musik skall det såklart vara och i det här fallet så passar Linnea Henrikssons platta Till Mina Älskade Och Älskare riktigt bra.

Doft:10/10
Smak: 8/10
Tidsåtgång per flaska: Runt 40 minuter.
Totalt: 8/10
Prisvärdhet: Prisvärd, 34:- är den klart värd och den finns fortfarande kvar på hyllorna hos Systembolaget.

1 kommentar:

  1. Nja..en öl med så mycket thiol att man börjar fundera på om det är dags att tömma kattlådan. Är iofs väl införstådd med att inte alla (speciellt män) har såpass utvecklat doftsinne att de känner de dofterna. Oavsett så är det enligt mig en ganska medioker APA.

    SvaraRadera