söndag 13 januari 2013

Öl för hundar.

Vår lille fyrfota vän här hemma har fått en noja och bara kliar sig. Jag tänkte att jag skulle pigga upp honom med lite öl, men det verkar inte finnas någon direkt öl för hundar att få tag på i Sverige.

Däremot finns det i USA. Dels har vi Bowser Beer och dels Daw Grog. I England har man tydligen har man gått ett steg längre och serverar den på puben för hundarna.

Det skulle vara intressant och prova de där dryckerna, jag har en känsla att jag som människa inte skulle uppskatta dem, men kanske hunden. Han gillar annars mest porter. Är det någon som vet om det går att få tag på dem någonstans i Sverige? Eller kanske i Köpenhamn när jag skall ner dit i vår?

7 kommentarer:

 1. Kan bara passa på att påpeka att humle i för stora delar kan vara giftigt för djur, däribland hundar. Orkar inte googla fram en källa på det men ha det i åtanke när denna diskussionen förs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det.

   Kan bara klargöra att min hunds provsmakningar består i att slicka på kanten på glaset som det har varit öl i, och det är mer eller mindre bara porter han gör det på. Så jag har inte utsatt stackarn för en massa giftig men god ipa.

   Radera
 2. Min kompis förra katt älaskade Aecht Schlenkaerla Rauchbier. Den kunde hitta ölen redan innan flaskan var öppnad. När vi druckit upp låg han på rygg med flaskan på magen och slickade runt flasköppningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var högst oväntat faktiskt, men samtidigt otroligt gulligt.

   Radera
 3. Visst finns det öl för hundar även i Europa. En kompis köpte en "Dog beer" från Hondenbierbrowerij Hondenbier b.v. på en djuraffär i Doncaster i England åt oss på ölklubben. Självklart testade vi den! Lägst betyg i klubbens historia... Men hundarna hemma tyckte i alla fall om den! Recension på: http://www.polar-beer.com/pages/Main.php?BeerID=3139&sName=dog beer&sSearch=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Coolt, men då finns det ju kanske chans att få tag på en butelj eller så vad det lider. Måste hållas utkik efter.

   Radera
  2. Hej Finns att köpa hundöl på Maxi butikerna
   Happy Dog & Lucky Dog, innehåller igentligen ingen öl enbart vitamin berikat fodertillskott
   så att kalla drycken för öl är bara ett marnknadsförings trick .... har provat på min hund som älskade denna flytande förfriskning
   ÖL

   Radera