torsdag 17 januari 2013

Hur är då sakerna från Brewdogs nya bryggeri?

Bild från Punk IPA'n.
Idag kom jag över tre buteljer som är från Brewdogs nya bryggeri (Tack M). Det är det första brygderna som kommer ut kommersiellt ur bryggeriet i Ellon. 

Det var 5AM Saint, Punk IPA och Hardcore IPA. Jag har varit otroligt nyfiken på hur de kommer att smaka och om de har kommit till rätta med de problem de har haft när det kommer till kvalitet.

Så hur var de här rackarna då? Inte jättedåligt, men inte alls lika bra som det en gång har varit, det är relativt platt och intetsägande. Ändå är de mer eller mindre purfärska. Det finns i alla fall inga felsmaker, men det är inte så kul som det borde vara, eller är det så här Brewdogs klassiker skall smaka år 2013? Då kanske inte Meantime som har bryggt åt Brewdog medan de byggde nya bryggeriet var helt fel ute.

Som jag känner nu så får Brewdogs produkter från det nya bryggeriet en chans till när de kommer på hyllan hos Systembolaget mest för att jämföra och se om det var så att de här flaskorna inte blev som de hade tänkt sig. För att se om det är en av de nya flaskorna av Punk IPA så är datummärkningen på etiketten och inte på flaskhalsen som Meantime kör med. På Hardcoren lär man se det på att det är ett lågt batchnummer likaså på 5AM Saint.

Jag är faktiskt irriterad och besviken på Brewdog, det var ju inte så här det skulle vara. Jag hade väntat mig att det skulle smaka så som det gjorde en gång i tiden, så som det gjorde när jag blev förtjust i dem.

2 kommentarer:

 1. Trist att höra. Punk Ipa var ett av de öl jag köpte mest av 2011. Turligt nog så finns ju alternativ så småningom och jag tänker då främst på dales pale ale.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 2011 var punken frekvent hemsläpad även här, men sedan det nya receptet så har det inte blivit många, och inte särskilt inte efter att jag provat meantime-varianten. Nu blev jag inte direkt lockad att köpa den igen, men som sagt, man måste ge dem en chans till på en lite senare batch och se om det är inkörningsproblem de har nu eller om det bara inte blir bra helt enkelt.

   Är det så att det är dålig kvalitet från det nya från man väl bara köpa små batcharna från det gamla bryggeriet.

   Radera