torsdag 24 januari 2013

Ängö släpper Bistra årens Ängöl.

Häromdagen kunde vi läsa att Ängö skulle släppa två ekologiska öl. Då var den ena känd, nu kommer  informationen om den andra som heter Bistra årens Ängöl och är på 6%
Receptet har hämtat sin inspiration av gamla tiders Kalmar. Samtida med att Småland var fattigare än någonsin (och Karl-Oskar for till Amerika enligt Wilhelm Moberg) startade Wilhelm Papenhagen en fabrik för rostad cikoria i Kalmar, och de rostade rot-bitarna som kom ur fabriken var till glädje för kaffeälskare riket runt. (Kaffe-tillsats, eller -surrogat) Bättre kaffe, än den med tillsats av äkta Cikoria från Kalmar fanns inte att finna, tyckte gummorna land och rike runt, som gärna stjälpte upp den heta drycken på fat!
Till minne av flydda tiders Kalmar, och för att hitta på något nytt, gott, och välsmakande, för nu levande kalmariter, finns Bistra Årens Ängöl - Cikoriaporter.
Lanseringen sker som kompisen Schlager den första februari och finns på Systembolagen i Kalmar & Färjestaden + beställning till alla andra butiker,

2 kommentarer:

 1. Hej!

  S:t Eriks No 3 Mathias Dahlgren Havtorn finns inte ute - varför är det så? Jag har läst här och på många andra bloggar att den skulle släppas i december - finner inget på systembolaget. Hur går det här ihop?

  Hälsningar,
  Theo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blev skjuten på framtiden på grund av kapacitetsbrist i bryggeriet. Något nytt lanseringsdatum finns inte för närvarande.

   Radera