lördag 19 januari 2013

Recension: Örjan Westerlund - 101 Öl du måste dricka innan du dör 2012/2013

En bok som jag fick av min kära fru i julklapp mest som en liten rolig grej då hon visste att jag inte hade den.

Så hur var boken då? Har man hållit på med så kallad finöl en stund så är det inte så mycket som är direkt nytt i boken, men däremot är man på gång att börja intressera sig för det så kan boken vara ett steg i rätt riktning då det är en hel del öl i boken som faktiskt finns på Systembolaget och som faktiskt är riktigt bra.

Något som stör mig ofantligt är att det är en hel del missar i boken, t.e.x så är det 6% varianten av Brewdogs Punk IPA som nämns, och den går ju inte längre att få tag på. Det borde man ha ändrat då boken ändå är av den senaste utgåvan.

I övrigt består boken av 101 recension och man har möjlighet att anteckna själv under varje recension vad man själv tyckte. Innan varje recension så är det en helsida med en bild på den öl som presenteras så man lätt kan hitta den sen själv på Systembolagets hyllor.

Jag är inte jätteimponerad av boken, men den fyller ändå sin funktion så det är en liten rolig present till någon som sagt har börjat intressera sig för så kallad finöl.

Betyg: 6+/10
Prisvärdhet: Inte prisvärd. 153:- som den kostar i skrivande stund på Adlibris och 150.- hos Bokus är den inte värd, då finns det klart roligare böcker för mindre pengar till exempel Peter M. Eronsons Öl från fat & flaska.

2 kommentarer:

  1. För ungefär ett år sedan fick jag 11/12 utgåvan, innan dess var det mest annorlunda jag drack förutom vanlig ljus eurolager, Newcastle. Men boken öppnade ölens enorma guldpleterade dörrar. Idag finns där ett enormt intresse och ett engagemang i vad som händer i ölvärlden, och jag känner bara hur mycket mer där finns att uppleva/lära sig. Det ända jag ångrar är att jag tidigt in i boken sparade pengar och gick till bishop arma och beställde in en Mikkeller black tie, innan jag lärt mig dricka den typen av öl. Det hade nog varit en helt annan upplevelse idag. Men som du skrev så är den en grym inkörsport till ölens fantastiska värld.

    SvaraRadera
  2. Har man hållit på med så "så kallad finöl" en stund så är ju detta bara en light-version av bibeln 1001 Beers You Must Try Before You Die.

    SvaraRadera