torsdag 24 januari 2013

Information om det nya bryggeriet Beerblioteket

För några dagar sedan så skrev jag om lite nya bryggerier och frågade om det var någon som kände till dem. Rätt var det var så plingade det till i maillådan och där fanns information om Beerblioteket som Daniel från Schnille hade svängt förbi Sockerbruket där de håller till och pratat med en av ägarna, Adam. Han hade till och med fotat lite. En sån här sak gör ju att man ytterligare får upp förtroendet för den svenska ölscenen då folk hjälper varandra (ni vet väl att det är helt ok och skicka saker till mig), något liknande skulle nog aldrig hända i modebloggsvärlden (där det i och för sig finns pengar inblandat).

Det här är vad som framkom från Daniels möte med Adam:
Adam framför ingången
Bryggverket har en kapacitet på 800L och de kommer ha fyra stycken jästankar. Allt är köpt från Skottland och är från samma tillverkare som gjorde Brewdogs första bryggverk. Bryggverket beräknas anlända under februari och tillsvidare testbrygger de på ett 25liters Braumeisterverk och de säger att de är nöjda med resultatet. 
Det är ett och annat företag på adressen, men
tydligen inte så lätt att stava alla gånger.

Den stora inriktningen kommer att vara på fat (Key Keg), men även en mindre mängd flaskor kommer att tappas och de beräknas hamna på Systembolagen Jægerdorff, Nordstan och Linnéstan. 

Tankar finns även på en pub som skall vara öppet fredagar och lördagar. 
---

Jag tycker det låter helt klart intressant och jag verkligen hoppas det kommer öl av god kvalitet från dem under året. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar