onsdag 23 januari 2013

Därför kommer (antagligen) inte Westvleteren 12 till Systembolaget

Idag fick vi det trevliga besked hos Ölhunden att Westvleteren 12 kommer att finnas att få tag på hos pubar/krogar/restauranger genom Panogruppen och Galatea inom kort. Till Systembolaget kommer den (med största sannolikhet) inte av den enkla anledningen att det finns glas med i paketet och det har vi lärt oss sedan tidigare att man får inte skicka med extra saker i förpackningarna. Dessutom så lär väl munkarna bli sura om Panogruppen/Galatea gick lös på förpackningarna och plockade ur flaskorna ur dem för att sälja dem på Systembolaget. Hur det kommer att handhas på krogen skall bli spännande att se.

Men jag håller ändå en liten tumme eller två för att de skall hitta någon lösning som gör det möjligt att få ut dem på hyllorna hos Systembolaget, det vore lite mäktigt.

Uppdaterat 130202: Enligt MankerBeer så kommer de ut som weblansering den 7 mars.  Det innebär att någon stackare kommer att få plocka isär giftpacken för att få ut enskilda flaskor. Kul tycker jag, att den kommer till systemet, inte att plocka flaskor ur kartonger.

2 kommentarer:

 1. Funkar ju inte att sälja dem via krogen, faller hela monopol tänket. Och vem betala extra utskänkningsskatt, för att det går genom den disrtubutionskanalen. / Thomas

  SvaraRadera
 2. Vi på PanoGruppen/Monks har valt att gå via Galatea som ju har mycket bra logistik och en aktiv säljkår så att man kan nå HELA landet. Via Systembolaget som distributör hade vi med största säkerhet nått en mindre del av landet, och det hade inte varit bättre.

  Vill passa på att informera att Galateas kunder mycket snart kan köpa nya Trappistölen Gregorius från Österrike. Vi kommer att också få in mycket begränsad volym av deras nya öl-Benno,som man tyvärr kan bara hitta på Monks i Sthlm.

  Glöm inte att köpa Goose Island Bourbon County Stout på Systembolaget from 1 feb. Vi har lyckats få ner priset till mycket attraktiv nivå tack vare bryggeriet, Galatea och att vi har väldigt liten marginal. Vi i Sverige har fått en tilldelning om drygt 10.000 flaskor, som är drygt halva Goose Islands produktion av denna öl under 2012.

  En av våra absoluta favoriter De Molen kommer att ha Vuur & Vlam på Systembolaget med endast 6.00o flaskor (säljstart 1 feb.).

  Till sist vill jag väcka er nyfikenhet på släpp av 4 olika och extremt speciella öler från vårt eget bryggeri på Systembolaget inom kort...så mycket får jag säga att vår duktiga bryggmästare Charles Cassino (han är bäst)har blandat sin öl med en mycket mer erkänd bryggmästares öl. Resultatet är mycket bra.


  Öl är kultur/Recep Celik

  SvaraRadera