måndag 16 juli 2012

Recension: Dugges - High Five!

Vätskan är orange och är inte ett dugg grumlig, skummet är smutsvitt. Smak och doft går hand i hand och där hittar vi grapefrukt, citron, lite jord, och en smula brödighet. Efterbeskan är relativt stor. En väldigt behaglig IPA som inte tar ut allför stora svängar, men som ändå är mycket bra. En IPA som jag gärna ser att den kommer ut på Systembolaget (och det borde den göra nu när Dugge har fått snurr på sitt nya bryggverk)

Musik? Eftersom vi befann oss inte långt från Andra långgatan när jag drack den så är det inte långt bort att ta referenserna till Broder Daniel och deras skiva Forever. 

Doft: 7/10
Smak: 7/10
Tidsåtgång per flaska: Runt 50 minuter
Totalt: 7/10
Prisvärdhet: Prisvärd, runt 80:- på krogen för 50cl IPA är farligt alls. Finns för närvarande inte på Systembolaget, men förhoppningsvis snart så.

Uppdaterat 121015: Efter att ha druckit en 33cl flaska från Systembolaget (som nu går att beställa styckevis till alla Systembolag genom det lokala och småskaliga sortiment). Priset ligger på 24:- och det känns väl rätt ok. I övrigt så är det inte mycket som skiljer sig från den tidigare flaskan. Det finns ingen märkning på flaskan från Systembolaget.

2 kommentarer:

  1. Finns styckvis att beställa till hela landet på systembolaget.se sedan ett tag tillbaka. Helt OK men ingen toppklass på den jag provade.

    SvaraRadera
  2. Hur och var hittar du den på Systembolaget? Den finns inte i deras sökning via hemsidan eller via deras terminaler i butiken.

    SvaraRadera