söndag 1 juli 2012

Efter: Allt om öl festivalen 2012.

För någon vecka sedan var jag iväg på Allt om öl festivalen i Eskisltuna. Änligen har jag lite tid över att skriva om det hela. Så hur var det i år då? Jodå, det var lika trevligt som förra året, alla jag träffade var otroligt trevliga. Festivalen var till fördel för oss som besökare, det var inte allt för många besökare på plats så det var otroligt lätt att ta sig fram till den monter man ville och alla i montrarna hade gott om tid att prata med besökarna. Nackdelen är ju att de stackars utställarna nog inte sålde i de kvantiteter de hade önskat, otroligt tråkigt för deras del.

Så vad gjorde jag då under dagen? Jo jag pratade med en hel del utställare, jag började dagen hos de trevliga grabbarna på Brekeriet och smakade lite alster och fick lite information om deras kommande bryggeri, det jag fick höra låter otroligt bra och jag ser fram emot de kommande dryckerna. Sedan ramlade jag i väg och träffade massor med människor i vimlet, kul att ses på riktigt. Därefter hamnade jag hos vid Bishops i Eskilstunas monter där den sympatiska Robert var riktigt pratsugen så där blev jag kvar en bra stund och provade igenom mer eller mindre det mesta de hade med sig. från Brill&Co En klar miss där var att de hade fått felleverans och inte fått med sig Discobeer som var en av de måste öl jag skulle prova inför festivalen, den tar alltid slut när jag prova den normalt. Det känns nästan som om Discobeer börjar bli den nya pingvinen.

Efter att ha hängt i Bishops monter gick jag förbi ostmontern och fick mig en liten ost och öl provning av de sköna lirarna från Annas vinbar och delikatesser. Otroligt kul att göra den provningen, även om vi inte kom fram till något revolutionerande egentligen. Därefter kände jag att magen gjorde sig påmind så det blev till att gå och ta en fryst burgare i matdelen och sedan vara det bara kliva igång igen. Då mycket mer ostrukturerat och jag var väl överallt ungefär samtidigt.

Sedan hade klockan blivit så mycket så det var dags att ta tåget hem, jag tänkte jag skulle vara snäll mot frugan så jag tog ett tidigare tåg än vad jag tänkt från början. Lite stressad sprang jag till stationen och lyckades precis köpa biljett och  hoppa på tåget i sista sekunden. Hur bra som helst, tänkte jag, tills jag upptäcker att tåget åker och helt fel håll (SJ hade tydligen glömt att ändra skylten på själva tåget, så det stod rätt på utsidan när jag gick på). Så det var bara att kliva av vid första bästa station och vänta på nästa tåg hemåt. Vilket blev det tåg jag hade tänkt att ta från början, så jag hade egentligen kunnat hänga två timmar till på festivalen, men men, det är sånt som händer när man är en förvvirad människa. Man får ju i alla fall se mer saker av världen på det sättet.

På det hela taget, en oerhört härlig festival för oss besökare och jag hoppas verkligen att den återkommer nästa år. Då är jag självskriven att åka dit igen, om inte annat för att se vad som händer när jag skall åka hem. Nedan följer listan på de öl jag drack i kronologisk ordning och som vanligt, vill ni ha någon djupare recension på någon så säg till.

 1. Abbaye des Rocs - La Montagnarde (Ambree) 8/10
 2. Thiriez -Vieille Brune  9/10
 3. Oskar Blues - Ten FIDY 9/10
 4. S:t Eriks & Mathias Dahlgren #1 Enbär7/10
 5. Nils Oscar - Hej hop 8/10
 6. Mikkeller - It’s Alive! White Wine Lychee 7/10
 7. Hornbeer - Hophorn 7/10
 8. Strömsholms - Köpingshus Rhöd 5/10
 9. Omnipollo - Leon 6/10
 10. Amager - The Sinner Series: Sloth 7/10
 11. Mikkeller/Brill - K:rlek fat 8/10
 12. Mikkeller - Big Worst Barley Wine Cognac 9/10
 13. Heather Ales - Fraoch 22 7/10
 14. Mikkeller/Cigar City Swinging Harry Tropical Quad 9/10
 15. 3 Fonteinen Oude Geuze (Armand & Tomme) 9/10
 16. 3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend 8/10
 17. Mikkeller - Blondeaux 8/10
 18. Amager - Wookie IPA 7/10
 19. Lervig Brewers - Reserve Rye IPA 7/10
 20. Carnegie Stark Porter 2002 8/10
 21. Flying Dog - In de Wildeman Farmhouse IPA 7/10
 22. Södra Maltfabriken - Södra IPA 6/10
 23. Sigtuna - Triple hop weizen 6/10
 24. Omnipollo - Mazarin 7/10

2 kommentarer:

 1. Jag läser gärna en djupare recension av Omnipollos båda öl.

  SvaraRadera