lördag 14 juli 2012

Humligheter drömmer.

Ibland händer det att jag har skumma drömmar som är ölrelaterade, normalt brukar de publiceras på facebook men idag så publiceras den här, dels för att det är relativt lång text idag samt att i ärlighetens namn så har det inte hänt så mycket i ölvärlden under natten. Dessutom kan jag bara förtydliga att jag inte tar några som helst droger. Nu över till drömmen.

Det hela börjar med att det har kommit en ny ölbloggare på arenan, hans namn är Johan von Schillentaler och driver ölbloggen Oärgadkoppar. Johan är minst sagt ganska så rik, så varje onsdag flyger han in öl från USA som hans betjänt har varit runt och handlat på olika bryggerier som Johan tycker är bra för stunden. Ibland händer det att betjänten får ta en tur till Europa på fredagar och köpa något speciellt från södra delarna och Balkan.

En dag får Johan får sig att det finns inte så många roliga ölfestivaler i Sverige så han startar ett eget. Han börjar då med att riva ett hyreshus på Östermalm och forslar då istället dit en 30-tals villa. Därefter bjuder han in alla människor i Sverige som gillar bra öl. På festivalen serveras det extremöl från USA, såklart ditflugen och purfärsk. Något som är lite annorlunda mot en vanlig festival är att det bordsservering som gäller och att minst hälften av all öl som konsumeras skall vaskas. Det visar sig senare på kvällen att servitriserna dessutom är glädjeflickor och gärna bjuder ut sin tjänster helt gratis.

Musiken under kvällen är otroligt dåliga 80-tals hits med Christer Sandelin som DJ. Spontan fuldans uppmuntras ju längre kvällen går. Festivalens bästa öl blev Budweiser light med lönnsirap, helt otroligt gott enligt en enig jury, enda nackdelen är att den flöt så trögt när man vaskade den. När allt var slut fick alla besökare en tyrolerhatt att ta med sig hem från festivalen.

Ett par dagar senare blev Johan gripen av polisen, inte för att han hade haft glädjeflickor på festivalen utan för att han hade rivit ett hus och flyttat ett annat. Så ölbloggen Oärgadkoppar var bara aktiv ett par månader.

Så kan det gå, ibland blir man fundersam hur det kommer sig att man drömmer så konstigt, men jag kanske kan ha en liten förklaring att det har kollats på den fantastiska serien pappas pengar, men jag vet inte. Konstig är det i alla fall. Ett normalt inlägg kommer säkerligen under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar