måndag 23 juli 2012

Polisen får inte hälla ut öl längre

I Strömstad får polisen inte längre hälla ut beslagtagen öl i vanliga avloppet då det blir påverkan på grundvattnet. Allt enligt en artikel hos Sveriges Radio. De får tydligen in så stora mängder av öl att de är tvungna att lägga ut ölen på backen och sedan köra över dem med en stor maskin och därefter ta hand om metallen medan ölen rinner ut i avloppet.

Polisen söker efter någon som har något bra alternativ på hur de skall komma tillrätta med det hela då de har lagerproblem redan i dag som det ser ut.

Ett förslag (som inte går att genomföra på grund av så många olika skäl) vore att polisen skulle starta spritförsäljningsbolag och sälja all överbliven öl till Systembolaget som sedan sålde den vidare. Det skulle i tanken i alla fall vara bra för både miljön och den svenska ekonomin. Som sagt, det skulle aldrig gå att genomföra.

Har ni några vettiga förslag?

3 kommentarer:

  1. Enklast är väl att låta bli att beslagta ölen, så folk kan få dricka upp den öl de köpt för egna pengar, skall det vara så svårt att förstå?

    SvaraRadera
  2. Gör biogas eller etanol av den, då har man inte odlat säden och humlen, renat vattnet förbränt bensinen och lagt ner kraften helt i onödan.

    SvaraRadera
  3. De får kolla med www.agroetanol.se om de kan ta hand om det.

    SvaraRadera