torsdag 19 juli 2012

Recension: Charlis - Ipalla

Vätskan är grumlig och är kopparfärgad med massor av jästfällning, skummet är tämligen vitt. Doften påminner om den IPA som man kan göra själv från Coopers hembryggning. Smaken är apelsinmarmelad med en mycket märklig och stor beska. Den är så totalt obalanserad så jag vet faktiskt vart jag skall ta vägen.  Beskan känns konstigt kemisk och nästan lite rund. Jag har aldrig stött på något liknande hittills.

Vad lyssnar man på till denna då? Anna von Hausswolffs skiva Ceremony.

Doft: 2/10
Smak: 4/10
Tidsåtgång per flaska: över en timme
Totalt: 4/10
Prisvärdhet: Inte prisvärd, 27:- är alldeles för mycket.

2 kommentarer:

 1. Det skrämmer mig att så många kommersiella bryggare inte klarar av att brygga en vettig ipa. Det är inte svårt! Jag tror att de enda vettiga svenska iporna jag druckit varit hembrygder alt från Närke eller några av Dugges tidigare brygder men då pratar vi en bunt år sedan. Mohawk har väl gjort någon som varit ok dock när jag tänker på saken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan nog tyvärr bara hålla med, det finns inte många som är vettiga, men det är bland annat därför jag går igenom allt som finns på Systemet så jag verkligen vet.

   Det finns några som är bra, men mycket är tyvärr alldeles för tråkigt eller har felsmaker (fast är inte defekta) eller är helt fel i stilen.

   Än så länge har jag i alla fall inte stött på någon som har haft en infektion.

   Radera