fredag 28 september 2012

Recension: Slottskällans - Barrel Aged Imperial Stout (2012)

Mörkbrun är vätskan i glaset och har ett litet ljusbrunt skum. Doften består av choklad, lite bröd, en relativt stor maltdoft på det hela taget. Smaken är relativt söt och består av lite choklad, vanilj, ekfat. Det är inte mycket till efterbeska att tala om. På det hela taget relativt ok stout, allt gifter sig i flaskan men det tar ändå ett tag att dricka ur flaskan och njuta av den. Jag gillar dock deras vanliga imperial stout bättre då den har "hårdare approach". Den här känns lite sådär som om den ligger i bakgrunden och inte vågar komma fram helt. Men ändå, en bra dryck är det, kanske är något för den som vill prova någon annan stout än guinness, för den är lättillgänglig. Dessutom den smakar inte mycket alkohol som man kunde misstänka då den är på 11%.

Vad lyssnar man på då? Skulle säga något house-igt som likt drycken smyger på i bakgrunden. Spånka NKPG med skivan City of the Golden King passar utmärkt in på det.

Doft: 8/10
Smak: 8/10
Tidsåtgång per flaska: Runt en och en halv timme
Totalt: 8/10
Prisvärdhet: Ok, 40:- är väl ok, finns att beställa från den första oktober då den går som lokal och småskalig (min flaska var ett varuprov).
Flaskmärkning: BS1201, Bäst före 140912

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar