onsdag 5 september 2012

Recension: Lagunitas - Maximus IPA

I glaset är det en klar gyllene vätska av det lite mörkare slaget med ett relativt vitt skum. Doften är lite söt med inslag av bröd och en gnutta citrus. Smaken är faktiskt ungefär detsamma. Det är inte någon större efterbeska. Den känns relativt trött eller så är den tänkt att vara så här balanserad, jag vet faktiskt inte, jag glömde dessutom kolla bäst föredatumet, men flaskan kom från släppet nu den första september. Det nog ingen flaska jag kommer att köpa igen, men samtidigt så var det ett ok öl, men kanske inte en bra dubbelipa, utan jag tänker mer att den kanske var en något mer humlad skotte. 

Musik skall vi ända ha, The Smashing Pumpkins platta Mellon Collie and the Infinite Sadness känns väl lite så där lagom.

Doft: 7/10
Smak: 6/10
Tidsåtgång per flaska: Runt 25 minuter
Totalt: 7/10 (nästan ned till en sexa faktiskt, men den klarar sig ändå kvar på sjuans nivå).
Prisvärdhet: Inte prisvärd, det finns roligare saker man kan köpa för de dryga 24:- den kostar.

8 kommentarer:

 1. Jag tyckte personligen att den var alldeles för söt för min smak, kanske så att det är trötta flaskor vi fått hit. Då tycker jag att Dogtown är ett mycket bättre öl som jag säkerligen kommer köpa fler av, även Lucky 13 Alt gillade jag mer än Maximus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får försöka att dyka ner i återvinningstunnan för flaskor när jag kommer hem och kolla datumet på den.

   Jo jag insåg det i lördags att jag hade plockat med mig den sämsta av Lagunitas ölen hem. Skall väl kanske åtgärdas under veckan.

   Radera
 2. Vill bar understryka detta angående "trötta flaskor".
  Till skillnad från många andra varumärken som importeras via flera mellanhänder där bryggerierna har ingen aning om att de är närvarande i Sverige är Lagunitas direktimporterat. Både New Dogtown och Maximus är producerade i Juni i år och sedan transporterat hit. Absolut inga trötta flaskor alltså.
  Vill bara poängtera detta, men vad gäller smaken i sig är den som vanligt "som baken" dvs högst personlig.

  // Importören
  Stefan Johansson
  Galatea Spirits AB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för infon!

   New Dogtown är den godaste American Pale Ale jag provat från systembolaget!

   Maximus var då en ovanlig DIPA då den verkar spela mer på malten än aromhumlen/beskan. Jag har druckit den vid tre tillfällen sedan släppet och håller med beskrivningen i recensionen. Inte min typ av DIPA mao. :)

   Hoppas att vi får mer Lagunitas till Sverige, att etiketten är anpassad för svenska marknaden talar ju för det om jag inte har fel ;)

   Radera
  2. Tack för det svaret och det stämmer väldigt bra med bäst föredatumet på flaskan som var 20130614, men det inte det lättaste att läsa av det datumet.

   Ja då var det med andra bara en balanserad IPA som fokuserar på malt istället för humle.

   Radera
  3. självklart hoppas även jag på fler Lagunitas till Sverige, även om den här var lite av ett bakslag.

   Radera
 3. Ja det kommer fler Lagunitas till Sverige.

  Kan tipsa om att Censored, Little Sumpin Sumpin, och IPA kommer att ansluta sig till de två tidigare nämnda produkterna lagom till SBWF.
  Sen har vi fat på ingång med...

  Hop Stoopid verkar vara din grej i så fall... den är det drag i =) Kommer senare.

  SvaraRadera