söndag 9 september 2012

Blandade smånyheter 9/9

Ännu en dag, ännu en samling av diverse nyheter

* Närke kulturbryggeri kommer ut med ännu en "skogsöl" på SMÖF. Denna gång en öl gjord på älgräs. Namnet är som vanligt fyndigt, men ett rent helvete att uttala Älj-äjl (älg ale på normalt språk). Fantastiskt på så många sätt, hoppas bara ölet blir bra också.

* Oppigårds släpper en ny öl Coast to Coast som enbart kommer att säljas i Stockholm hos Akkurat och Oliver Twist samt i Göteborg på The Rover och Ölrepubliken (därav namnet coast to coast misstänker jag). Säljstart blir den 26/9. Det är ett öl på 4,7% och som är humlat med Citra, Columbus, Nugget och Chinook.

* Helsingborgs bryggeri är nominerade som årets marknadsförare av marknadsföreningen i Helsingborgsregionen. Hur det går redovisas på galan Guldkärnan den 11 oktober.

* uppdaterat lite senare: Sigtuna kommer inte att släppa några fler öl under namnet Ace of spades då det verkar vara lite problem med rättigheterna till namnet. De skall dock fortsätta göra öl i samma anda som tidigare.

* uppdaterat ännu lite senare: Det verkar som om Brekeriet och South plains kommer att samarbeta i någon form när det kommer till att brygga i Skåne.

* uppdaterat ytterligare lite senare: Akkurat och Cantillon har gjort det igen, det var 13 år sedan sist, men nu är det dags igen för Soleil de Minuit. Den kommer att släppas till våren nästa år. Jag ställer mig redan i kö. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar