tisdag 25 september 2012

Inför Stockholm Beer and Whisky Festival (N-Ö)

Här kommer som utlovat den andra delen av listan på det jag rekommenderar och kommer att prova på Stockholm Beer and Whisky Festival även denna gång så är den såklart baserad på den otroligt bra listan (v1.3) som Stefan på Ölsvammel gjort. Längst ner hittar ni lite tips på hur man får ut så mycket som möjligt av mässan. Första delen av min lista hittar ni här.

Nils Oscar
Hos Nils Oscar finns det inte direkt några nyheter så det får bli att prova någon gammal trotjänare t.ex. India Ale.

Nynäshamns Ångbryggeri
I den här montern finns det möjlighet att vertikalprova Bötet från både 2010 och 2011, det är alltid spännande. Sedan ser jag fram emot att prova Dundermörk Dedikerad IPA och Indianviken Pale Ale som jag faktiskt inte har provat tidigare.

Oppigårds Bryggeri
Här kommer jag att prova den nya stouten Thurbo. Jag kommer även att prova SMÖF-ölen då jag inte kommer till själva SMÖF. Närmare än så kommer jag inte. Sedan lär man väl prova Coast to Coast också.

Philipson Söderberg
Hos Philipson Söderberg är det FrEQuency som gäller och för min del lär det bli Aint nothing to f*** wit. Även Old Worthy Scottish Pale Ale kan vara värd att prova om man gillar lite rökigare öl (recension på den kommer inom kort).

Samuel Adams
Latitud 48 IPA och Imperial Stout har jag tänkt att prova här, jag har inte druckit någon av dem tidigare så det kan väl kanske vara dags för det nu.

Sigtuna Brygghus
Här lär det bli att smaka Vanilla Syndrome Brown Ale 2012 för att se om det är något man köpa på sig när eller om det kommer flaskor lagom till jul. I övrigt kan det vara kul att vertikalprova Midvinterblot från 2011 och 2012.

Slottskällans Bryggeri
Hos Slottskällan så skall man prova Barrel aged Imperial Stout (recension på den kommer inom kort) och har man inte provat Zero så bör man göra det. Sedan är jag lite nyfiken på Midtfyns Bryghus som jag inte har druckit något från tidigare.

Spendrups
Brutal Bulldog Double IPA är given i min bok att prova, den vanliga IPA'n från Wisby var inte så tokig så det borde innebära att dubbel-ipan inte blir så tokig heller. Sedan borde man prova Wisby Oaked Porter och Wisby V Jubileum.

S:t Eriks Bryggeri
Här kommer jag smaka på Black IPA och #1 Enbär. Kanske även #2 om den är med till helg två då den släpps i beställningssortimentet första oktober.

Stockeboda Gård & Gårdsbryggeri
Obama-ölen är väl den som lockar mest, sen måste jag även försöka smaka IPA'n och se om den flaska jag köpte i somras var defekt eller om den skall smaka så.

Strömsholms Brygghus
Malakias är ju alltid Malakias, det är alltid intressant och se hur årets variant smakar. Har man inte smakat deras lättöl bör man göra det då det är den bästa svenska lättöl jag har provat hittills.

Södra Maltfabriken
Hos Södra skall jag prova deras nya ESB och Imperial red. Det skall bli spännande och se hur de har utvecklats under året.

Tomp Beer Wine & Spirits
Chimay i olika former är ju alltid trevligt, sedan är jag lite nyfiken på Scottish Stout.

Tre Svampar
Återigen när det kommer till mjöd så får jag nog be om rekommendation av de som står bakom disken, det är oftast gott och det är härligt annorlunda.

Wicked Wine
Till sist ännu en av dessa mastodontlistor där man i princip kan välja vad som helst och det blir inte dåligt. Här lär det blir vertikalande av Bigfoot med 2009, 2011 och 2012. Jag lär även återigen prova gamla favoriter, Uintas Labyrinth och Flying dog Double dog. Även Mohawks nya Whiteout får man allt se till att hinna med.

Det var det hela. Otroligt mycket god öl finns det på plats och jag garanterar att alla kommer att hitta något som ni tycker om. Det man kan tänka på är att ta det lugnt och inte stressa. Drick vatten mellan ölen och vaska det man inte gillar så mycket så att man får plats med annat. Annars är risken stor att man blir relativt berusad och missar en hel del av det man tänkt. När vi är inne på det, följ inte era listor slaviskt, utan bege er ut på äventyr lite här och var, vem vet, det kanske dyker upp något extremt bra och oväntat någonstans. Det är lite av min specialitet, både när det kommer till ölfestivaler och musikfestivaler, det är alltid det oväntade som är det bästa.

Sist men inte minst, ha det förbaskat trevligt och var trevlig mot utställare och andra besökare. Ser ni mig den andra lördagen (den sjätte) så kom fram och säg hej, ni känner igen mig då jag har en Humligheter t-shirt på mig.

3 kommentarer:

 1. Systembolaget har råkat lägga upp Roken fel. Den kommer inte börja säljas den 1/10, men förhoppningsvis 1/11. Tänkte bara att du ville veta.

  Ses nästa helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, då stryker jag den på Systembolagets lista så länge. Tack för informationen.

   Se till att ni sparar en skvätt i varje flaska till den 6 oktober så kommer jag springandes direkt till er så fort jag kommer till mässan :).

   Radera
 2. Helt rätt! är stor fantast av gotlandsbryggeriet. två av mina personliga favoriter hittar du i wisby porter och brutal bulldog som är helt enorm, berätta gärna vad du tyckte om den! Wisby V står ett par hemma, faktiskt inte smakat ännu men är väldigt nyfiken! Jens ENderberg

  SvaraRadera