lördag 22 september 2012

Recension: Slottskällans - Eight

En otroligt stor humledoft, känns nästan som om man stoppar ner snoken i en påse nyöppnade humle. Lite citrus, lite rostad malt. Smaken är till en början otroligt fräsch med inslag av citron och kaffe. En rejäl efterbeska som sitter kvar länge. Känns ungefär som om man har druckit en humlad kopp kaffe som är full med taniner, tungan liksom fastnar i gommen och den bittra smaken sitter i riktig länge.

För mig som fullkomligt älskar beska är det här riktigt bra. Men gillar man inte beska bör man nog hålla sig borta. I övrigt är det en enkel och ren dryck på ett bra sätt.

Det är milsvidd skillnad mot den Prince of darkness jag drack för någon vecka sedan (som antagligen var defekt) och den här.

Frugans kommentar: "Det här bland det bästa du har druckit på länge". Hundens kommentar: "slurp slurp" (han brukar normalt bara gilla att slicka i sig några droppar porter, men det här gick allt ner också).

Vad lyssnar man på då? First aid kits skiva The lions roar. 

Doft: 9/10
Smak: 8/10
Tidsåtgång per flaska: Runt 45 minuter
Totalt: 8/10
Prisvärdhet: Inget pris är känt än så länge, men landar den runt 25:- så är det helt klart prisvärt.  (min flaska var ett varuprov).
Flaskmärkning: Bäst före 130911, Batch E1201.

Eight släpps på bolagen i Uppsala den första oktober och det kommer att gå att beställa den styckevis till alla bolag då den kommer vara klassad som lokal och småskalig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar