fredag 3 augusti 2012

Recension: Närke kulturbryggeri - Rainbow Warrior

Gyllene med vitt skum. Doften är lite annorlunda och består av våta strumpor och en rökighet med ett litet inslag av en sötma. Smaken däremot är riktigt härlig och har grapefrukt, mango och gräs. En relativt liten efterbeska. På det hela taget så är den riktigt bra och rekommenderas när ni kollar Pride-tåget i helgen (eller när som helst egentligen).

Musik skall vi väl ändå ha och det får helt klart bli schlager, så varför inte dunka på lite blandade favoriter från de senaste 50+ åren. (fanns det inte en skiva som var färdigblandad i samband med just 50 års jubileet?)

Doft: 4/10
Smak: 8/10
Tidsåtgång per glas: Runt 30 minuter per 40cl glas
Totalt: 7/10
Prisvärdhet: Säkerligen prisvärd, borde väl ligga på cirka 60-70:- per glas på krogen.

8 kommentarer:

 1. Jag drack den där igår och tyckte var märkbart tråkigare än tidigare år. Precis som du så tyckte jag inte den doftade speciellt mycket (ingen torrhumling iår?) och att malten var mycket mer påtaglig än tidigare. Det var ett ok öl men en skugga av sitt forna jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig lyckats prova den tidigare, den råkar ju alltid vara slut eller avkopplad för stunden när jag har varit på ett ställe som skall servera den. Så jag har ingen historik på den.

   Glömde faktiskt fråga dem om den var torrhumlad i år eller inte, fatet med Huvill kopplades nämligen på i samma veva som jag drack RW.

   Radera
 2. Kan meddela att Rainbow Warrior aldrig torrhumlats.
  /CH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det utrett och klart :)

   Radera
  2. Fast någon skillnad måste det vara, precis som Baggen säger så har den tidigare varit mycket humligare än den är i år.

   Radera
 3. Är det bara Warrior i den i år, såg någon etikett som också nämnde Green Bullet?

  SvaraRadera
 4. Stämmer. Det är Green Bullet i också

  SvaraRadera
 5. Jag kände också den lite märkliga rökiga tonen i den. Visste inte riktigt vad jag skulle tro.

  SvaraRadera