I juni öppnades bryggeriet Nyckelbydal på Ekerö i Stockholm, planen är att den första ölen skall landa på restaurang Farfar Pär den 10 augusti så det är inte många dagar kvar.
De är influerade av belgisk ölkultur men även av Frankrike, Tyskland och tidiga svenska traditioner, allt enligt hemsidan.
Enligt en "gömd" sida som jag sprang på via google så verkar de till en början satsa på två olika öl till en början, Lurudden som verkar vara ett mörkt öl på 7.6% och treudden som skall vara ett ljust öl med en mindre alkoholhalt och där det har används en belgisk jäststam.
Definitivt ett bryggeri att hålla ögonen på. Jag hälsade på dem tidigare i veckan och gick igenom ett tiotal brygder. För ovanlighetens skull bland alla nystartade småbryggerier i Sverige på sistone var ölen väldigt rena, i stort sett felfria, och snygga. Smakrika med tydlig intention och riktning dessutom.
SvaraRaderaDet låter ju helt lysande.
SvaraRadera