torsdag 29 mars 2012

Pressreleasen kom...

Så här ser den ut:

Systembolaget fortsätter utveckla servicen för lokala drycker

Från och med nu utökar Systembolaget servicen och gör det möjligt att beställa lokala och småskaliga drycker till valfri butik utan extra kostnad.
– Vi har de senaste åren sett en ökning av intresset och efterfrågan av lokala och småskaliga alkoholdrycker. För att möta det ökade intresset är det naturligt att erbjuda kunder i hela landet möjligheten att beställa dessa drycker till sin butik, säger Systembolagets vd Magdalena Gerger.
Den utökade servicen gäller lokala och småskaliga drycker, det vill säga drycker i Systembolagets beställningssortiment som finns på hyllan i någon butik och säljs i viss begränsad volym i ett begränsat antal butiker. I dagsläget innebär det att ytterligare 162 lokala och småskaliga drycker är tillgängliga utan extra kostnad för kunder i hela landet.   
Det är nu också enklare att hitta och beställa lokala drycker i butikerna och via systembolaget.se. Följande förbättringar har Systembolaget gjort:
• Möjlighet att beställa på tillverkningsstället via funktionen Dryckeslistan som kan länkas från tillverkarens webbplats till beställningsfunktionen på systembolaget.se
• Förbättrad och förenklad sökbarhet på systembolaget.se
• Förbättrad rådgivning om lokalt producerade drycker
• Enklare att hitta lokalt producerade drycker i butiken

För frågor kontakta gärna:
Lennart Agén, presschef, Systembolaget AB, press@systembolaget.se eller 070-564 17 10.
----

Lite nytt är det att numera står med att det är en begränsad volym det gäller. I övrigt inte mycket nytt.

Edit: efter att ha läst igenom den ett flertal gånger nu så finner jag att de inte specificerar något vad det är för volymer eller antal butiker som det gäller. Utan läser man det så tror man att det gäller alla varor (de har sagt 162 stycken, men vem räknar på sidan?) Så läser man releasen får man återigen intrycket att det går att beställa alla lokala och småskaliga drycker.

3 kommentarer:

  1. Uppenbart är att Systembolaget försöker bemöta kritiken med information. Men att informationen kanske behöver lite mer.... information! Har skrivit om samma här: http://blogg.alltommat.se/olmedmera/2012/03/29/systembolaget-informerar-om-systemet/

    SvaraRadera
  2. En intressant sak som du har hittat som har gått mig helt förbi är att det faktiskt har varit ett möte med leverantörer.

    SvaraRadera
  3. Ja, det är intressant. Men man kan ju tänka sig att mötet var i Sthlm och det är nog inte alla småbryggare som har möjlighet att lämna allt och dra på möte. Att SB sedan inte följt upp infon som gavs till alla berörda känns rätt uppenbart.

    SvaraRadera