fredag 16 mars 2012

Det Lilla Köksbryggeriet

2011 tänkte två killar vid namn Jakob & Mikael till, vad de kom fram till kan man läsa nedan (fräckt snott från deras facebooksida)
Efter misslyckade insatser i "Alla kan sjunga-kör" frågade vi oss själva "fan, det måste finnas något annat ALLA kan göra?". Kort därpå började vi brygga vårt eget öl. I lyckoruset och förvåningen över hur lätt och kul det var att brygga egen öl började vi fundera kring varför inte fler håller på med det här. När vi insåg att det saknades ett svenskt nybörjarkit som förenklade för folk att komma igång med sitt bryggande föddes tanken med "Det Lilla Köksbryggeriet" – ett mer tillgängligt, ja rentav folkligt, hembryggningskit. "Det Lilla Köksbryggeriet" är för de som är nyfikna på att brygga sin egen Ale. Ett kit som gör det lika enkelt att brygga öl som att baka bröd!
Namnet skall inte förväxlas med Det Lilla Köksbryggeriet som finns på Operagrillen i Malmö. Det är en kul idé som påminner lite om Nøgne Øs kit som vi kunde läsa om i oktober (som det senare har varit rätt tyst om).

Jag följer detta projekt med spänning på Det Lilla Köksbryggeriets facebooksida och vi hoppas på att det kommer ut till försäljning under våren.

1 kommentar: