fredag 23 mars 2012

England inför minimipriser på alkhol

Det har lagts ett förslag från Koalitionsregeringen på att en alkoholhaltig dryck måste kosta minst 40 pence (strax över fyra kronor) i en affär. Det får dessutom inte enligt de förslaget förekomma storköpsrabatter.

Förslaget är tydligen till för att man skalll stävja förfestandet innan man går ut på puben.

Enligt mitt tycke så är det redan så oförskämt billigt att dricka där borta, oavsett om man är på puben eller inte (iaf om man kommer med en normal svensk lön och en hyfsad växlingskurs). Skulle en öl kosta fyra spänn på systemet så skulle de bli ramaskri här. Nog för att jag med största sannolikhet inte skulle köpa den ändå eftersom den inte lär smaka särskilt gott.

Vad tycker ni, är det synd om engelsmännen som kommer få betala minst fyra kronor för sin öl?

2 kommentarer:

  1. Det finns iofs ett annat perspektiv - bryggeriernas.
    http://www.shepherdneame.co.uk/brewery/blog/post/2012/02/23/Plea-for-beer.aspx
    Men samtidigt så - om det är som du skrivet att det är för att minska förfestandet innan pubbesöket - då borde detta innebära större konsumtion på puben istället, eller?
    Jag har svårt att se hur hela grejen skulle orsaka några större förändringar i britternas alkoholbeteende - om de vill uppnå några mätbara effekter på hälsan hos de som dricker. Det borde rimligtvis kräva större prisökningar än så för att tvinga fram några våldsammare förändringar i beteendet.....

    SvaraRadera