fredag 23 mars 2012

Bekräftat: Vissa bryggerier får inte sälja sin produkter i det lokala sortimentet.

Jag har nu fått det bekräftat att ryktet om att vissa bryggerier får inte sälja sin produkter i det lokala sortimentet tyvärr är sant. Det är tydligen så att säljer man för stora volymer (okänt vad som klassas som stor volym) så får man inte vara med (antagligen för att Systembolagets logistik kedja inte klarar av det i dagsläget).

De bryggerier jag har sett hittills som har blivit nekade och som har skrivit på Oppigårds facebooksida är, Oppigårds, Oceanbryggeriet och Ängö Kvartersbryggeri. Det kan även vara fler drabbade.

Edit: oppigårds är inte drabbade.

Jag har fått det bekräftat från en trovärdig källa (och lutar mig inte enbart på det som skrivs på Oppigårds facebook).

5 kommentarer:

 1. Det här blir bara konstigare och konstigare.

  SvaraRadera
 2. Det här inlägget är lite missvisande, tror jag nog.
  Det de nämnda bryggerierna "inte får var med" på är, om jag förstått det rätt, det nationella "lokala" sortimentet; de får fortfarande sälja lokalt. Det är också lokalt de säljer "för bra".
  Att Oppigårds inte är drabbade är ganska givet, då de inte har någon (enbart) lokal försäljning alls i princip.

  Fortfarande konstigt värre dock.
  Antar att de (sb) menar att om de (bryggerierna) nu är så pass populära lokalt så borde de kunna ta sig ut till resten av landet utan extra hjälp, precis som Spendrups, Oppigårds och andra.

  SvaraRadera
 3. Här tror jag Systembolaget gör en stor blunder. Det är förmodligen de öl som faktiskt säljer i lite större volym lokalt, som också har de rätta förutsättningarna att klara en efterfrågan i ytterligare 400 butiker. För varorna som fram tills nu sålt i omfattningen av bara några lådor i veckan har säkert producenten svårare att plötsligt mångfaldiga produktionen. Speciellt som de får besked sista arbetsdagen innan det ska träda i kraft.

  SvaraRadera
 4. https://www.facebook.com/notes/mohawk-brewing-company/systembolagets-regler-f%C3%B6r-rikst%C3%A4ckande-distribution-av-lokala-och-sm%C3%A5skaliga-pro/10150694366403007

  SvaraRadera
 5. Läste i går 26.3 på Helsingborgs Bryggeris Facebooksida att även de är drabbade. Ingen av ders öl går att beställa till sitt Systembolag.
  Sven-David Svensson
  Lund

  SvaraRadera