torsdag 15 mars 2012

26 mars, bekräftat: Lokala sortimentet till hela landet.

Igår kom ryktena som publicerades först via facebook, idag kommer svaren. 

Efter att ha varit i kontakt med Systembolaget nu på morgonen så kan de bekräfta att det är på gång att det skall gå att beställa det lokala sortimentet till hela landet. 26 mars är datumet som de beräknar att det skall vara igång. Det kunde dock bli framflyttat ytterligare då logistiken inte var 100% klar, men deras intention var att det skulle fungera den 26:e.

Uppdaterat 120316 08.00: Enligt nya bud så har Systembolaget nu angett från "påsk"/"under april" som nya datum. Vi får helt enkel se hur det avlöper.

Uppdaterat 120316 13.40: Enligt systembolagets facebooksida så skall "Internleveranserna av Lokala Produkter mellan landets butiker börjar successivt rullas ut den 26 mars". Vilket ungefär motsvara det svar jag fick av dem igår (förutom successivt rullas ut). 

Uppdaterat 120323: Det är mer eller mindre bekräftat från Systembolagets håll att det kommer att lanseras på måndag den 26:e. Däremot dök det idag upp från vissa bryggare att de inte får vara med för att deras öl säljer för bra på de lokala Systembolagen.  Även där så finns det inget bekräftat från Systembolaget. Vi får helt enkelt hållas oss till tåls på måndag och se vad som faktiskt finns att beställa.  Jag återkommer såklart om en pressrelease dyker upp.

4 kommentarer:

 1. Misstänker att när websidan godkände "lokalordrar" för någon vecka sedan, så var det antingen att de råkade köra test av nya koden publikt, alternativt att det var det tänkta "på" datumet innan, men IT missade att det blev uppskjutet...

  SvaraRadera
 2. Hur identifierar man vilka öl som finns i "lokala sortimentet"? Har jag fattat det rätt att man kommer kunna beställa enskilda flaskor utan kollikrav?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en lokal produkt så står det följande på sidan för den varan:
   Denna beställningsvara har lokal efterfrågan och finns därför i vissa butiker

   Tanken är att det skall gå att beställa dem styckevis.

   Radera
 3. För att se vilka det gäller, välj "Beställningsortiment" från "Andra urval" och sedan "Finns i butik".
  http://preview.tinyurl.com/sb-lokala

  SvaraRadera