söndag 22 januari 2012

Jakten på pingvinen

Det finns vissa vissa öl som för en har blivit en sorts helig graal. Hur man än letar och beter sig så hittar man den aldrig. Min graal är Tactical Nuclear Penguin från Brewdog och inte gynnaren Pingu till vänster som går att hitta på DVD i parti och minut. Pingvinen är en dryck jag har varit förtjust i från första stund jag såg den (och det utan att ens ha druckit den). Jag blev helt enkelt förtjust i hur den förpackades och alla press som Brewdog fick för sitt tilltag. Det var otroligt mycket gratisreklam de fick och det har nog bidragit en del till att de har blivit så stora. Sen namnet, det är helt galet och underbart. Det skulle bara vara kul att prova drycken någongång, antagligen kommer den nog tyvärr inte alls leva upp till de förväntningar jag har.

Jag har gjort ett antal olika försök att få tag på den för mig svåra omöjliga dryck (jag menar jag har ju till och med lyckats få tag på Dark Lord, men tackat nej).

Det hela började med att Systembolaget fick in den i T7-sortimentet för en herrrans massa år sedan. Glad i hågen beställde jag den, resultatet blev slut på pingvin.

Någon vecka senare så dyker ett exemplar upp i butiken på Regeringsgatan och jag springer till bolaget och ber dem plocka hem den. Vad händer? Systembolaget försöker såklart ta den från depån så resultatet blev slut på pingvin då någon hade kidnappat den från Regeringsgatan.

Därefter har jag försökt att få Wicked Wine (som då hade distribution av BD i Sverige till pubar) att plocka med den till diverse olika mässor, resultatet blev att de glömde ta med den.

Lite senare så var jag på tjänsteresa och var på Bishops Arms i Trollhättan, där fanns faktiskt pingvin, problemet då var bara att jag dels inte hade råd med de 1500:- som flaskan kostade och dels att jag var tvungen att köra bil sex timmar senare. Köra bil efter sex timmar efter en flaska pingvin är inget man gör. Jag hade tyvärr ingen att dela flaska med.

Sedan har det tänkts att beställas från Brewdogs Webshop, resultat där har varje gång varit slut på pingivn.

Under sommaren så slank jag in på Bishops i Eskilstuna som skulle ha pingvin serverat per centiliter, Det hade dock inte den kvar då det var slut på pingvin sedan någon dag.

I höstas så var jag på Brewdog bar i Edinburgh och tänkte få mig några centiliter pingvin då de hade skrivit på hemsidan innan vi åkte att de fanns. När vi väl kommer dit så var det slut på pingvin. Jag fick snällt hålla till godo med Bismarck! och en massa andra goda drycker. Innan vi gick så tänkte jag iaf köpa T-shirten ovan, resultat den fanns bara kvar i extra small, i övrigt slut på pingvin.

När vi gick från vårt hotell i Edinburgh och upp mot stan så var det en butik som i fönstret hade en pappåsa bredvid andra Brewdog flaskor. Jag skyndade in och fann att det var Bismarck! återigen, alltid denna Bismarck!, min gamle baneman. Pingvinen då, jodå, den var så klart slut.

Nu ger jag snart upp det här med pingvin och försöker ta hem en via privatimport, men jag kan lova er, det kommer då återigen att vara slut på pingvin.

Oj det blev ett långt och svamligt inlägg, men så kan det vara på en söndag när man tänker tillbaka på sin jakt på den numera legendariska pingvingen. Jag har nog säkerligen glömt någon eller några av gångerna jag har jagat pingvin.

Har ni någon öl som är en helig graal för er som ni aldrig lyckas få tag på?

10 kommentarer:

 1. Verkar finnas i Brewdogs webshop nu.

  http://www.brewdog.com/tactical_nuclear_penguin

  SvaraRadera
 2. Så intressant, var in där nyss och då var det slut. Men titta nu står den som lagervara.

  SvaraRadera
 3. Har ju själv en pingvin i källaren :) sugit på den länge nu men snart ska den öppnas :)

  SvaraRadera
 4. Den där har funnits i De Klomps sortiment sedan i somras, minst.

  SvaraRadera
 5. Gosatta gör det och posta mig bilder på det så jag kan gräma mig :)

  Bark: på helflaska eller per centiliter? Känns verkligen som om jag borde ta mig till Linköping nån gång och hälsa på.

  SvaraRadera
 6. Fanns per centiliter ett tag efter BMDn i höstas åtminstone, vet inte riktigt hur det är nu. Rätt säker på att det fortfarande står åtminstone en flaska i kylen i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Så intressant. Som sagt, Linköping måste besökas vid tillfälle.

  Drömde om det här i natt. Fick en lista faxad till mig. Började beta av listan, men jag fick inte köpa för att jag var för gammal, för lång ochbartendern tyckte inte det var lakrits-shots. Så det hela slutar med att jag faktiskt får mig pingvin, på lastkajjen hos ett Systembolag där jag får dricka en flaska som personalen har snott och skrivit som krossad. Och det lustiga med det är att jag tyckte den smakade lakrits-shot.

  Herrej*vlar vilken skum dröm det var.

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Jobbar på de Klomp i Linköping och kan berätta att den finns här, både som hel flaska eller per cl. Vad jag har sett finns det ett par flaskor att tillgå så den borde inte ta slut jättefort i alla fall.

  MVH Björn

  SvaraRadera
 9. Det var trevliga besked från Linköping :)

  SvaraRadera
 10. Själv vaskade jag ett glas pingvin. Otroligt god öl, men var tvungen att få plats med annat på mässan... Illa när öl kostar 10kr glaset.

  SvaraRadera