tisdag 3 januari 2012

Beställning från det "lokala sortimentet"

Det här med att det "lokala sortimentet" som finns på Systembolaget skulle kunna plockas styckevis till vilken butik som helst från den första januari i år verkar ha blivit försenat. Det verkar nu som om det kommer att kunna ske från den femtonde januari.

Frågan är dessutom hur det kommer att fungera. Jag hade förmånen att prata med en anställd på Systembolaget på nyårsafton och de hade inte fått någon som helst information om att det ens skulle komma. Jag hoppas verkligen att det kommer att bli så att man beställer det själv via hemsidan. Det vore rena döden för stackarna på bolaget om de skulle behöva ringa det Systembolag där flaskorna finns på det "lokala sortimentet" varje gång. Dessutom så lär väl kanske vissa bolag bli mer nedringda än andra.

Sen är frågan vad som händer om den som inte beställer varan hämtar ut den, skall då flaskan gå i retur till den butik den är hämtad i från eller får det bolag som har fått den ställa ut den i butiken? Idag fungerar det som så att får en T5-butik eller lägre en T7-leverans som inte hämtas ut så måste den  skickas till Regeringsgatan i Stockholm. Däremot så är väl det "lokala sortimentet" utan någon form av T-klassning vad jag vet.

Spännande och bra är det för oss konsumenter. Jag kommer helt klart att utnyttja möjligheten direkt när den kommer och köpa på mig öl som man tidigare har varit tvungen att åka land och rike runt för att få tag på och då jag inte har gjort det så har de blivit oprovade.

Är det någon som har mer information att komma med så får ni gärna läxa upp mig i kommentarsfältet.

10 kommentarer:

 1. Jag var just och gjorde en beställning. Personalen hade något hum om att en sådan här möjlighet var på gång och skulle försöka ringa in flaskorna. Återstår att se om de lyckas. Jag håller med om att det måste till en förändring så att man kan göra det via hemsidan. Att plocka och skicka flaskorna är tillräckligt med arbete. Stort cred. till trevlig personal i min butik

  SvaraRadera
 2. Jag testade att beställa några indian tribute igår. Vi får se hur det går :)

  SvaraRadera
 3. Intressant att ni har lyckats lägga beställningarna. Får hoppas det resulterar i att ni får dem.

  Jag fick som sagt höra att den 15:e var den första dagen det skulle gå och göra beställningarna.

  Kanske skall byta butik imorgon och prova igen. :)

  SvaraRadera
 4. Varför beställa i butiken när man kan beställa på nätet via e-beställningen. Då slipper man ju prata med någon som inte vet nåt. Även jag beställde några indian tribute och det verkade iaf fungera...men man får väl se om man får några flaskor.

  Uppskattar din blogg för övrigt! :)

  /Erik

  SvaraRadera
 5. Intressant att ni lyckas plocka styckevis av Indian tribute förövrigt som ligger listad i beställningssortimentet hos Bolaget med ett kollikrav på 20 flaskor. Så den verkar inte vara med i lokala sortimentet iom att den inte finns på några butiker i Dalarna som är kravet för att det hela skall fungera.

  Beställa andra flaskor via nätet som ingår i det lokala går inte än så länge då de enbart vill leverera till ett visst på förhand bestämda butiker. Men det skall det bli ändring på.

  Tack för berömmet :)

  SvaraRadera
 6. igår var det inte kolli krav på indian tribute inte heller local 1. de ändrade det igår (tror jag) eftersom de verkar ha haft problem med den här tjänsten.
  tack för din blogg//ludvig

  SvaraRadera
 7. Hämtade precis ut 6 Indian tribute och 2 Local 1 som jag beställt innan kollikraven ändrats. Bra start på helgen!

  SvaraRadera
 8. Finns det någon lista på, eller något sätt att söka på, vilka av dessa lokalproducerade öl som går att beställa styckvis? Blir en väldans massa jobb annars för konsumenten (jag) att sitta och leta igenom alla öl från beställningssortimentet..

  SvaraRadera
 9. Idagsläget går det inte att styckevis plocka lokal öl till andra bolag än de lokala. Det skall förhoppningsvis bli ändring på det från den 15 januari. Då kommer det att gälla samtliga öl som finns på det lokala sortimentet.

  Och hur ser man då att det är en lokal vara, jo man kollar att texten "Denna beställningsvara har lokal efterfrågan och finns därför i vissa butiker." skall finnas med sidan på det öl man klickar upp.

  SvaraRadera
 10. Klicka
  - varugrupp (om så önskas, exempelvis "Öl"),
  - "Beställningssortiment" under "Andra urval",
  - "Finns i butik" (precis ovanför dryckeslistan).

  alt. http://tinyurl.com/6m4usse

  Kan mycket väl hända att något kommer med där som inte borde, eller tvärtom, med det är väl något att börja med i alla fall.

  SvaraRadera