fredag 27 januari 2012

Kändisöl.

Jag läste häromdagen en artikel om att vinmarknaden får fler och fler kändisar som sätter sitt namn på etiketterna. Så är det dock inte i ölvärlden än så länge förutom Ebbot från Ocean. Vi har däremot kändisar som äger en hel del företag som lanserar öl. Vi har t.ex. FrEQuency där det finns kopplingar till In Flames. Vi har nya Kloss som har premiär på Systembolaget nu i februari (beställningssortimentet) som har kopplingar till Peter Carlsson & Blå Grodorna. Som inte det vore nog så har vi Strömsholms brygghus som har kopplingar till punklegenderna Charta 77.

Kommer vi under 2012 få se någon mer kändis på etiketten till en öl? Eller vilken kändis är näst på tur att lansera ett ölmärke? Något som har en känsla för det? Har jag missat någon koppling som redan finns idag?

8 kommentarer:

 1. Det finns KISS-öl i Beställningssortimentet.

  SvaraRadera
 2. På rak arm kom jag på tre av mina personliga favoriter både med avseende på musik och öl!
  Dogfish Head gjorde Pearl Jam Twenty Faithfull Ale för att fira deras 20-års jubileum 2011!
  Three Floyds Ragnarök är gjord tillsammans med Svenska bandet Amon Amorth.
  Mikkeller Tiger Baby är döpt efter bandet med samma namn och släpptes när deras tredje album Open Windows Open Hills hade release.
  Kolla dessutom in etiketten till Mikkeller/Stillwater Rauchstar! För en skön koppling!
  Sen kanske det dyker upp lite annat godis också ;)

  Jonas
  Brill

  SvaraRadera
 3. Rogge: Destroyer ja, den kom ju inte för allt för länge sedan, det är helt sant. Säkerligen inget bra öl att komma ihåg, så den har jag nog förträngt.

  Jonas: just ja, pearl jam varianten, den hade jag glömt bort. Ragnarök har jag också i bakhuvudet och Tiger baby skrev jag ju om när den kom. Ibland är man alltbra förvirrad och glömsk.

  SvaraRadera
 4. Danska rockarna D.A.D. gjorde för ett tag sedan en pilsner ihop med Ølfabrikken, Bad Craziness Beer som jag recenserade här. Den var väl sådär.

  SvaraRadera
 5. Se där, den hade jag ingen koll på att den ens fanns. Verkar dock inte som om jag har missat mycket direkt.

  Efter det här kan man ju helt klart konstatera att det inte helt oväntat är i rock/metal som man finner de flesta band som har varit inblandad i/gjort egen öl.

  SvaraRadera
 6. Oppigårds lanserar snart ett öl med namnet Fatboy Brown, ett samarbete med rockabillybandet Fatboy.
  Sedan har vi öl som är associerar till rocklåtar som ex Sigtunas Ace of Spades (Motorhead) och Back in black (AC/DC).
  Jonas

  SvaraRadera
 7. För två år sedan bryggde och lanserade en av de tidigare medlemmarna i Rednex en öl som hetter Cotton Eye Joe Beer. Den lanserades stort med kalas i Sthlm men vad som hände sedan vet jag ej. Kolla: http://www.cottoneyejoe.se/cottonindex.html

  SvaraRadera