tisdag 31 januari 2012

Vill vi ha Drakens DIPA tillbaka på Systembolaget?

Igår startades det en grupp på internet för att försöka övertyga Oppigårds att återuppta bryggningen av Drakens DIPA. En sådan behjärtansvärd insats måste ju helt klart stödjas. Så gå in och gilla gruppen på facebook här.

Sen får vi hoppas att de börjar koka den igen och att den åtminstone kommer i beställningssortimentet och kommer den dit så lär den nog kvala in till T9-sortimentet tämligen omgående. Det förutsätter att det inte händer så mycket med priset utan att det behålls på den otroligt bra nivå som den var på när den kom förra året.

Vissa paralleller kan dras till Nøgne Øs Two Captains (som var Norsk mästare i hemkok) slutade bryggas. Då startades en grupp och se, nu bryggs den igen.

Jag kan förövrigt meddela att det är inte jag som ligger bakom gruppen utan det är en läsare som startade den efter att jag nämnde det där med Two Captains på Facebook igår i tråden om att Oppigårds åter skall brygga sin torra stout

4 kommentarer:

 1. Det är ju dessutom drakens år i år, enligt den kinesiska kalendern!

  SvaraRadera
 2. Så sant som det är sagt, ännu en orsak att ta tillbaka den :)

  SvaraRadera
 3. Problemet ligger väl i att det inte är Oppigårds egna produkt, recept...
  Troligare är ju att vi ser en variant av Bangalore twice, men det är en gissning. Drakens var sjukt bra, så hoppas kan man ju.

  /Johan

  SvaraRadera
 4. Precis, visst är det så, men det går ju alltid att licensbrygga den åt receptmakarna. Avtal kan alltid slutas. Därav skrev jag att jag hoppas på att det inte händer så mycket med priset.

  SvaraRadera