fredag 20 januari 2012

Blandade nyheter 20/1

Här kommer en trave blandade nyheter.

* Det "lokala sortimentet" kommer inte att vara tillgängligt att plocka styckevis till samtliga systembolag den 23 januari. Det har återigen blivit framflyttat och kommer under våren. Så här säger systembolaget om de två etapper som de kommer att ha:
"Steg ett ( lanseras i slutet av januari)
Vi utökar servicen så att du som kund, på samma sätt som det är möjligt att hitta t ex ekologiska produkter i Systembolagets butiker, lättare kan hitta de lokala produkterna i butiken. Är en produkt lokalt producerad anges det på hyllkantsetiketten. I nuläget kan vi erbjuda våra kunder cirka 300 artiklar från ett 75-tal producenter.

Vi förbättrar även sökbarheten på systembolaget.se för de lokala produkterna så att det blir möjligt att söka dem på samma sätt som att söka på t.ex. franska eller tyska vinregioner. Du finner flertalet av produkterna på systembolaget.se om du väljer Sverige i sökfunktionen och därefter län och kommun. Vet du produktens namn kan du givetvis skriva det i sökrutan och klicka på Sök.

Genom utbildning kring de lokala produkterna förbättras butikspersonalens möjlighet att ge en god rådgivning om produkterna.

Det blir lättare att beställa lokala drycker på tillverkningsstället via den nylanserade funktionen "Dryckeslistan". Mer information om hur du använder Dryckeslistan hittar du på systembolaget.se.

Steg två (lanseras under våren)
Kunderna kommer att kunna beställa lokala produkter till valfri butik i hela Sverige. Lanseringen av denna service var inledningsvis tänkt att ske under januari månad men kommer, på grund av tekniska problem med orderflödet, att lanseras under våren."
-------------

* Det är klart att det kommer att gå att beställa allt som finns i T5-modulen (de så kallade 30-butikerna [även om de är betydligt fler]) även nyheter i från den första februari via hemsidan. Så nu slipper man springa till butiken och beställa, det blir toppen.

-------------

* Vi kunde idag läsa att Manker avslöjade att Mohawk släpper ett öl vid namn philty phil's gjort för Texas Longhorn och att den antagligen kommer till Systembolagets beställningssortiment lite senare.

-------------

* Sorbon i Bromma har fått Brewdog Sink the Bismarck! på 375ml flaskor. De ser riktigt snygga ut. Vågar man hoppas på att den serveras per centiliter?

2 kommentarer:

  1. Jag kom precis hem från min butik där jag fått ungefär samma info. Men jag kom ändå inte hem lottlös. Sigtuna Extra bitter och High FrEQuency, Jämtlands porter och S:t Eriks 80/- hade kommit p g a att kollikraven släppts. Vilka andra som släppts var dock inte möjligt för mig som konsument att få reda på. Skumt! Någon som vet?

    SvaraRadera
  2. Konstigt, på Systembolagets hemsida står det fortfarande hela kollin. Jag kan bara gratulera till att du fick hem mindre mängder :)

    SvaraRadera