söndag 24 mars 2013

Recension: Brekeriet - Brillant

Färgen på vätskan är gulaktig och otroligt grumlig, skummet är vitt. Doft och smak är av diverse citrusskal blandat med lite gräs, kattpiss och jäst. Otroligt elegant och samtidigt relativt komplex i sin enkelhet. För att citera mig själv efter Stockholmsmässan "Den var så ren och elegant, doften var som ett vitt vin gjord av sauvignon blanc. Jag tror inte jag skulle ha tagit det i ett blindprov.".  Den var likadan nu så det var skönt att man kom ihåg den rätt. I vår och sommar kommer det bubbliga vinet få stryka på foten för att det skall drickas Brillant. Prova gärna att på till exempel studentmottagningar eller liknande att servera Brillant istället för bubbel till gästerna, de kommer att undra vad det är, men samtidigt kommer de att uppskatta det. Otroligt roligt.

Musik till den, det känns som det skall vara någon krispigt, så varför inte väcka upp den gamla genren clicks & cuts och varför då inte den utmärka samlingen Clicks & Cuts, Vol. 2 från bolaget Mille Plateaux.

Doft: 9/10
Smak: 9/10
Totalt: 9+/10
Design: 9/10, skulle liksom brodern Cassis ha varit i champagneflaska på 37.5cl eller 75cl.
Tidsåtgång per flaska: runt 30 mintuer
Flaskmärkning: Bäst före: 2015-01-03
Prisvärdhet: Prisvärd, jag lägger hellre 40:- på den här än en halvdålig Cava. Finns på hyllan i vissa butiker i Skåne, annars går den såklart att beställa styckevis till hela landet då den är med i det lokala och småskaliga sortimentet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar