måndag 29 april 2013

Invigningen av Brewdog Bar Stockholm

Vänstra fönstret på baren.
I lördags var det invigning av Brewdog bar Stockholm. Tyvärr var det bara för aktieägare och speciellt inbjudna, öppning för allmänheten kommer att ske lite senare, för tillfället är det inget datum känt. Uppdaterat: Nu är datumet klart, det är den 22 maj.

Jag och Martin (tack för +1) tog oss dit och började köa tämligen tidigt för att vi hade hört att det skulle bli rätt trångt. Vi lyckades vara där så tidigt så vi fick en rätt bra plats i kön. Kön växte sig sedan längre och längre under tiden vi stod där. Efter en stund så anslöt en säckpipeblåsare som stod som en stenstaty i närmare en halvtimme, vilken härlig disciplin.

Sedan var det då dags för själv invigningen, först kommer det en polisbil och spärrar av gatan, sedan kommer det ytterligare en säckpipeblåsare, därefter James Watt, sedan kom det  en vagn som är dragen av hästar och på flaket ligger det ölfat och sist kom ett begravningsfölje på närmare 30 personer och några pingviner. Det visar sig att det var begravningen för en stor stark.

När hela sorgetåget hade släpps in på baren så var det dags att börja släppa in kön, sakta men säkert ramlade folk i lokalen och det man möttes av var det så man trodde det skulle vara, det vill säga den snygga industriella design som finns på de andra barerna. Det var Tolixstolar, gamla pallar gjorda av gamla rörledningar och kopplingar, ljusstakar från Granit som även de är baserade på rördelar. Jäkligt snyggt om ni frågar mig och framförallt min inredningsintresserade fru (som fick se bilderna nedan).

Ölen i baren var för dagen enbart på flaska och mer eller mindre standardsortimentet ifrån Brewdogs shop. Så har man handlat därifrån det senaste året så var det inget direkt nytt. Tappkranarna var inte igång dagen till ära, jag antar att de inte ville knäcka fat om den riktiga öppningen sker om ett bra tag. Så det var faktiskt en liten besvikelse, jag hade förväntat mig något extra, något spännande, men det blev en I Hardcore You och det är ju långt ifrån det sämsta.

Vi hamnade efter besöket i baren på övervåningen som snart fylldes på med folk och med folket kom en sådan otrolig ljudnivå så man hörde knappt vad man själv tänkte. Jag hoppas det kommer upp några dämpplattor i taket så ljudet inte får studsa fritt. Det var så pass illa så att vi inte stod ut utan var tvungen att gå därifrån, klart synd. 

På det hela taget så fanns det lite att jobba med, men när väl baren öppnar och det kommer att vara fullt sortiment så kommer det bli mycket bättre, får de sen till ljudproblemet kommer det blir riktigt bra. Lokalen var stor och härlig. Intresset från folk på gatan var relativt stort, roligast var tjejen som kom från Friskis och svettis (som ligger precis bredvid), hon höll på att vrida nacken ur led. Sedan var det förstås en äldre dam som har besökt en och annan pub under sina år som frågade vad ölen skulle kosta, det visade sig att den var på en klart mycket högre nivå än vad hon skulle önska (hon håller nog till på ett eller annat av de sunkhak som fanns i krokarna där ölen kostar 30:-).

Tack till M2 och kompani, det kommer nog bli bra det här till slut! Nedan följer lite blandade bilder från besöket, om ni har råkat hamna med på bild och inte vill vara det, säg till så plockar jag självfallet bort bilden. Självklart går det att klicka på bilderna för att få dem en smula större.

Uppdaterat 120804: Jag har nu äntligen tagit mig tillbaka efter att de har öppnat på riktigt, hur det var då kan ni läsa här. 

Detaljbild på pallarna gjorda av rördelar..
Begravningståget, komplett med häst och vagn.
Cermonimästare James Watt.
Begravningståget, inklusive pingviner. Även några fotografer
och en herre på cykel.

Säckpipor gick inte hem hos alla.
Panorama över baren och en hel del folk. 
Delar av övervåningen innan invasionen
av folk. 

Detaljbild av glaset mellan sittavdelningen på övervåningen
och köket.

6 kommentarer:

 1. Tycker jag borde känt igen dig den här gången.... Jag håller med om ljudnivån, jag är ju dessutom hörselskadad - därför blev det en del "yxskaft" från min sida.... Fick inte tag på någon I Hardcore You (Till och med 2a omgången hann ta slut! :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt att känna igen alla.

   Jag förstår att du hade otroliga problem med ljudnivån.

   Tråkigt att du inte fick någon IHY.

   Radera
 2. Ölutbudet var under all kritik imho men nu var det ju lite speciellt och man fick glädjas åt att punk-ipan var färsk och god iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog som sagt bättre till nästa invigning.

   Radera
 3. Tjena Patrik,

  kul läsning! Gällande ölutbudet så var vårt tillfälliga tillstånd extremt strikt och tillät oss endast att erbjuda ett begränsat utbud, lagom trist när man har riktigt fräsiga specialöl som bara står och väntar på t ex Casks lager, däribland en kär gammal fröken som vi alla känner...

  Vi hann tyvärr inte installera ljudabsorbationsplattor men vi håller på att ordna det inför den 'riktiga' öppningsdagen så att det blir lite varmare ljudbild i lokalen.

  Hoppas vi ses igen!
  Magnus

  SvaraRadera
 4. Like all of Pubs in Stockholm
  Fucking Expensive
  The amount you charge is gross.
  If Pubs in the UK had that much mark up they would go out of business.

  SvaraRadera