torsdag 18 april 2013

Blandade nyheter 18/4

* I helgen är det Malmö öl och whisky festival för de som kan och vill. Slagthuset är platsen. Lördagens förköp är slut, men det finns kvar tills på fredag. Biljetter till lördagen kommer att släppas i dörren på lördag.

* Bålsta bryggeri släpper en dubbel-IPA vid namn Eklöws Extrem. Den är extremt humlad med Chinook, Galaxy och Citra. IBU beräknas vara 200. 140 liter finns i potten och den släpps på Systembolaget den första juni.

* Kallholmen släpper också något nytt på Systembolaget, den andra maj är datumet för den. Levande Dubb är allt som har läckt ut om namnet, kan det månde vara dubbel-IPA för att följa den trend som råder nu? Jag skulle i alla fall inte gråta om så var fallet.

* Brekeriet Saison blev det första (kända) ölet att åka ut ur det lokala och småskaliga sortimentet hos Systembolaget. 31 maj är sista dagen den kan beställas styckevis. Sedan kommer den att ligga i det vanliga beställningssortimentet med 24 stycken som kollikrav.

* Uppdaterat: Enligt kommentaren nedan från Bingebo på Oceanbryggeriet så kommer deras India Pale Ale och 12 Plato Lager även de åka ur det lokala och småskaliga sortimentet.

* Hotellkedjan Scandic får ett eget hus öl vid namn Melleruds Utmärkta Pilsner som är kokad av Spendrups.

* Tydligen kan filtrerad öl innehålla mer arsenik än ofiltrerad enligt forskare

4 kommentarer:

 1. Även Ocean India Pale Ale och 12 Plato Lager åker med i samma veva som Brekeriet.

  Thomas Bingebo
  Ansvarig Bryggare
  Oceanbryggeriet Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fasiken, kul men samtidigt tråkigt.

   Tack bryggare Bing för den informationen.

   Radera
 2. Både Ocean India Pale Ale samt 12 Plato Lager Är väldigt goda Lite tråkigt att de åker ur det lokala småskaliga sortimentet. Varför gör de det? Har de sålt för bra? Det blir att bestall dem sål änge som det går.

  Sven-David Svensson
  Lund

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har sålt för bra helt enkelt, det finns en viss volym som man max får sälja för om man skall vara kvar i det lokala och småskaliga utbudet. Varorna kommer inte försvinna från de butiker de är listade i, men Sysrembolaget kommer att inte längre att sponsra med portot mellan butikerna.

   Radera