lördag 4 februari 2012

Starkaste ölen? Del2

Här kommer en liten uppföljning på mitt svammel som jag hade förra veckan.

Igårkväll fick jag för mig att jag skulle slå i runt fem droppar Blair's Sudden death sås som har en mysig styrka på 100.000 scoville i en flaska Brewdog Nanny state. Sagt och gjort så slog jag i det och doftade i glaset. Ingen förändring av doften. Smaken då? Första smakprovet så var det inte så mycket humelsmak kvar, utan det kändes inte mycket alls, kan kanske bero på att flaskan tydligen var nio månader gammal. Efter ungefär en sekund kommer hettan och den kom rejält. Det här är absolut det starkaste jag har druckit hittills åtminstone. Jag hade tänkt mig att styrkan skulle spädas ut i drycken, men så verkar det inte ha blivit utan den styrka som är i såsen dök även upp i ölen.

Det här måste helt klart testas i en annan form av öl. Gärna då en imperial stout som har lite mer motstånd att bjuda på än en alkofri rackare. Det kan nog bli riktigt bra. Ett kul experiment var det och det lär komma fler inlägg i den här serien vad det lider. Dels när jag hittar riktig öl och dels när jag blandar något nytt själv.

På det hela taget så kan jag summera första försöket med riktigt stark öl med att visst går det. I det här fallet blev det inte helt lysande, men absolut inte odrickbart, även om det framkom en del svett. Jag behövde åtminstone inte frysa resten av kvällen. Jag är dessutom tacksam att jag bara tog en rätt stark sås i stället för någon av de galna såserna på en miljon scoville.

2 kommentarer:

  1. Var hittade du din Sudden death? Handlade jusr After Death på The English Shop i Söderhallarna.

    SvaraRadera
  2. After death är ju helt klart den godaste Blairsåsen. Sudden köptes hos de trevliga snubbarna på extreme food i Göteborg (http://extremefood.se/).

    SvaraRadera