måndag 20 februari 2012

Recension: Det Lille Bryggeri - Imperial Stout (2011)

Igår när jag var på bryggeriet och tappade om vår stout var det lite andra människor där och de hade smuttat på en imperial stout från Det lille bryggeri medan de bryggde. Som tur var så hade de en skvätt över till mig så jag fick provsmaka den. Så här kommer resultatet.

Svart vätska med en litet brunt skum. Doft och smak är precis vad man förväntar sig, nämligen kaffe, choklad, rostad malt, vanilj och lite alkohol. En helt ok stout som jag gärna skulle dricka igen. Det var första gången jag kom i kontakt med det bryggeriet och det lovar gott inför framtiden.

Doft: 7/10
Smak: 8/10
Antal timmar per flaska: Beräknat runt en och en halv timme. 
Totalt: 8/10
Prisvärdhet: Ingen aning, pris nämndes aldrig och jag kan baske mig inte hitta det på nätet. Men en 60-70 spänn känns väl rätt lagom för den.

3 kommentarer:

 1. Riktigt trevligt bryggeri. Kan varmt rekommendera 200 från samma bryggeri om du skulle snubbla över en flaska, även den en riktigt härlig imp. stout. För övrigt kan jag meddela att www.godevine.dk tar 45DKK för ölen i recensionen :-) Riktigt trevligt sortiment de har på den sidan faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Skall se om man har tur och springer på den i Danmark i maj. :)

  Tack för informationen om pris och den trevliga danska affären.

  Det innebär att stouten i fråga faktiskt hamnade på prisvärt. Till och med mer än prisvärt då den hamnar på strax över 50:- med dagens växelkurs.

  SvaraRadera
 3. Låter dom en bra idé det :-)

  Det var så lite så. Ja den är verkligen prisvärd.

  SvaraRadera