fredag 10 februari 2012

Recension: De Molen - Hel & Verdoemenis 666

Eftersom det ikväll (10/2) serveras ett fat av De Molen Hel & Verdoemenis 666 på Bishops Linnégatan så kan vi väl klämma in en liten recension på den. Jag drack den från ett (cornelius)fat på Örebro öl och whiskyfestival. Jag tror att det var ett sådant fat, det såg så ut i alla fall. Men vad det än var för fat så lär det nog inte ha påverkat resultatet nämnvärt. Så här kommer recensionen. 


I glaset är det en kolsvart vätska med ett ytterst litet beiget skum. Dofterna är  kaffe, rostad malt, vanilj och lite alkohol. Smaken är ganska söt med choklad, rostad malt, kaffe, cognac, vanilj och lite fat. Allt avslutas med en ganska liten men ändå markant beska. En helt fantastisk öl enligt mig, så här skall en stout vara, mörk, kraftig och det skall ta få ta sin tid att njuta av den. Ni som lyckas få tag på den, grattis kan jag bara säga.


Vad kan det erbjudas för musik till den? Det borde vara något mörkt och malande. Varför inte Swans och skivan Soundtracks for the blind.


Doft: 9/10
Smak: 9/10
Antal timmar per flaska: 5 cl tog ungefär tjugo minuter att få i sig.
Totalt: 9/10 (på gränsen till en tia)
Prisvärdhet: Mer än prisvärd, jag tror jag gav 50:- för 5cl och det får ändå anses som ett bra pris. Vad den kommer att ligga på när den kommer på krogen ikväll är svårt att säga.

2 kommentarer:

  1. Tja... snubblade över 3 vinglas a 98kr på sagda Linnégata ikväll. Det kändes verkligen för billigt. Krämig, kompakt, felfri och efterhand med allt mer smak av cognac. Verkligen en helt fantastisk öl.

    SvaraRadera
  2. Det låter ju helt fantastiskt billigt, jag hade tippat på 150:- för typ 2dl eller nått sådant på krogen. Grattis!

    SvaraRadera