fredag 24 februari 2012

Systembolaget har hemliga beställningsnummer

Sitter och läser en specialutgåva av Livets Goda som dök upp häromdagen. Där kan man läsa att man kan genom tidningen köpa ett exklusivt vin från supertrendiga Charles Smith. Inga konstigheter så långt. Det intressanta är att man kan enbart köpa det om man har beställningsnumret (som finns i tidningen) som är ett icke publicerat nummer hos Systembolaget. Så söker man på numret hittar man vinet och kan beställa det. Söker man på namnet så hittar man ingenting.

Det är första gången jag har stött på det här, känner ni till det? Har ni råkat ut för det förut? Helt plötsligt så blir det möjligt att skapa exklusiva klubbar även när det kommer till öl. T.ex. att en importör tar in två lådor med något extra bra och erbjuder det till de som t.ex. prenumererar på deras nyhetsbrev. Jag ser det som en riktigt rolig möjlighet.

Dock så tror inte Livets Goda helt på att Systembolaget fixar det hela fullt ut då de har skrivit med i artikeln att blir det något problem hos Systembolaget så skall man kontakta redaktionen.

4 kommentarer:

 1. Jag beställde för ett tag sedan en låda Dale's pale ale via systembolagets "dolda beställningssortiment". Ingen privatimport behövs, om man känner till artikelnumret går det att hitta varan hos systembolaget.

  Art. nr: 501406

  SvaraRadera
 2. Detsamma gäller för Oskar Blues Dale's Pale Ale, 501406 har den som art.nr. Upptäckte det förra våren när jag skulle göra en privatimport på Dale's Pale Ale och fick till svar att den fanns i beställningssortimentet. Tror det kallas för Utökat Beställningssortiment.

  SvaraRadera
 3. Så intressant, det var bra att veta att det inte var något jättenytt, men ändå rätt oanvänt.

  SvaraRadera
 4. Det finns en del vinklubbar som kör på det sättet eftersom de får in så små kvantiteter. De skickar ut numret till medlemmarna men inte till några andra. Klunk körde så tidigare och även några andra mindre spelare. Ger lite spänning till beställningen!

  SvaraRadera