måndag 6 juni 2011

Recension: Grebbestad - Lunator

Eller med dagens undertitel... Ljust och fräscht eller mörkt och blaskigt?

Idag på nationaldagen har det återigen begåtts renovering, målning har stått på schemat. Så nu är det ljust och fräscht i hemmet, dock krävs det en målning till för att få bort allt genomslag av gammal färg. Dessutom har det inhandlats ett par shorts, för nu j*vlar go' vänner är det allt sommar. Även om det just nu mest känns som om det kommer att åska vilken sekund som helst.

Efter målningen var jag törstig och tänkte hiva i mig nått enkelt som dessutom stod kallt i kylen, som tur var det Svenskt då det är nationaldag. Det blev en Grebbestad Lunator som jag fick rekomendation om när vi var på besök hos Närke kulturbryggeri.

Mörkt brun i färgen utan någon form av grumlighet eller jäst. Doften går lite i karamell, russin och ansjovis. Smaken är lite söt, lite karamell, knappt någon beska, ja nästan lite åt det blaskigare hållet. Fast blaskig är den inte om man tittar på flaskan, 7,9%, jösses, det förklarar yrheten.

Musikaliskt inslag som passerar revy framför denna öl är så klart Svenskt dagen till ära, Brainpool, lagom svalt och lagom lättlyssnat.

Doft: 6/10
Smak: 7/10
Antal timmar per flaska: 10 minuter, det här är lättdrucket, väldigt lättdrucket, perfekt sommaröl.
Totalt: 7/10
Prisvärdhet: Prisvärd, inte mycket att säga om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar