fredag 1 juni 2012

Reflektioner över dagens släpp 1/6

Det sista släppet för den här terminen. Dagen då systembolagets servrar mådde ungefär som blizzards servrar till Diablo III. Dagen då det var så kallt och regnigt ute så folk inte bemödade sig med att köa, vilket kanske var en bidragande orsak till systemets problem.

Hur var det annars då? Det verkar vara rätt lugnt ute i butikerna. Det finns massor med godsaker kvar, det som håller på att ta slut först så här två timmar efter öppning är inte helt oväntat Alesmith IPA. Övrigt verkar det finnas relativt gott om än så länge i lager. På webben/depån har det plockats en del varor och där är det slut på Alsmith IPA'n, Baronen och Abstrakten. Ungefär de jag hade gissat skulle ta slut först. Baronen finns det förövrigt massor av (500+) i Stockholm, så passa på att ta er dit.

Det var klart tråkigt med de serverrelaterade problemen som var, det var säkerligen en och annan av er som inte fick tag på vad ni skulle ha via hemsidan, fel 503 var frekvent förekommande. Jag tröttnade och sprang ner till den lokala handeln och gjorde en beställning där. Det verkar inte ha varit några problem med de interna delarna i alla fall.

Intressant att notera är att Malmö återigen har fått en sänkning av sina lager av T6/T7-varor och det som tidigare gick dit har hamnat i Stockholm. Tidigare har man ofta kunnat hitta det man inte har lyckats beställa i Malmö en vecka efter släppdatum, så kanske det inte blir den här gången.

Håller ni med ni som var i butiker (både vinkällarbutiker och vanliga T5'or), var det lugnt idag? Var det många som inte kunde beställa via hemsidan idag?

5 kommentarer:

 1. Jag kunde beställa från hemsidan........efter 25 minuters svärande.

  SvaraRadera
 2. Jag hade också problem. Till slut fick jag iväg en lite beställning, men det var fan på håret.

  SvaraRadera
 3. Jag gav upp med beställningsförsöket efter en kvart eller så med 503or och "ett oväntat fel" (aldrig "ett annat" dock) och gick bort till butiken i stället.
  Verkar ha gått bra, men vem vet... IPA'n och baronen var slut på depån när jag kom tillbaks igen i alla fall, abstrakten nästan eller helt slut den med.

  SvaraRadera
 4. Med facit i hand: det gick i alla fall hyfsat. Ingen IPA, men resten har kommit.

  SvaraRadera
 5. Kan bara hålla med om att det gick hyfsat. Ingen IPA för min del heller även om det stod 140+ i saldot när den gick iväg till depån från butiken.

  Men som jag har sagt tidigare, jag hoppas de tar lärdom av de problem som de var.

  SvaraRadera