tisdag 19 juni 2012

Handla tidigt till midsommar.

Systembolaget har kommit med lite statistik över hur det såg ut förra året på Systembolaget under midsommarveckan.

Det är en rätt rolig läsning. Det syns verkligen att det ökar i vissa kategorier jämfört med en normal vecka. Kategorin kryddat brännvin ökar med 616%. Ölen ökar bara måttliga 58% jämfört med en normal vecka. Besöksantalet är lite kul att titta på, ökningen mot slutet av veckan är rätt drastisk, onsdagen ökade 103% och torsdagen ökade med hela 171%. Så se till att bege er ut i dag och handla om ni inte redan har gjort det, ökningen idag är bara 64% så det är knappt någon ute.

Top tio ölen som folk skickar i sig under midsommar är som följer:
 1. Sofiero Original
 2. Mariestads Export
 3. Norrlands Guld Export
 4. Femkommatvåan
 5. Carlsberg Hof
 6. Stockholm Festival
 7. Staropramen
 8. Småland
 9. Pripps Blå
 10. Heineken
Som vi ser, bara industrilager så långt ögat når.

Hela listan på allt finns i PDF-form här.

5 kommentarer:

 1. I Visby var det urplockat av både Oppigårds, Fullers och Mohawks sommarsläpp. Jag tolkade det som att folk ska fira lite godare i år, men det kanske var för att personalen inte hinner fylla på de bra grejorna utan bara baxa ut pallar med Sofiero...

  SvaraRadera
 2. Så är det alltid. Jag har varit med i åtta år. Sofiero å några till har en särställning. De får aldrig ta slut medan populära ales kan gå ner till 65% butikstäckning.

  SvaraRadera
 3. ok, så vilken bra lager skall man köpa till nån som bara hinkar i sig från ovanstående lista?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle köpa Brooklyns lager, eller varför inte chansa med den nya Beervana från brutal brewing, den är dessutom billig. Den är dock oprovad av mig än så länge, men det jag har läst om den har inte varit fy skam.

   Radera
 4. @Danne: Om det är slut på hyllan, haffa första bästa ur personalen och fråga om det finns mer (om man nu inte redan har kollat lagerstatus på webben och sett att det är slut).
  Så vitt jag kan se så ska det finnas massor med såväl Oppigårds SPA som Mohawks UfL:SE i Visby just nu i alla fall. Fuller's är en T5:a och har väl hunnit ta slut helt enkelt.

  SvaraRadera