torsdag 21 februari 2013

Recension: Slottskällans - Dubbel IPA

Orangefärgad vätska som är något grumlig, skummet är vitt. Smak och doft går relativt mycket hand i hand och det är då grapefrukt, tall, lite ananas och en gnutta gräs. Den är till en början relativt söt, men sedan kommer det en relativt stor beska och det känns nästan som den vore tanninstinn då tungan nästan fastnar i gomen. Det här är inte dåligt alls, tvärtom så är det riktigt bra. Det är kul att det har börjat bryggas bra DIPOr i Sverige nu för tiden. Den här har dessutom fördelen att den är sjukt prisvärd om man jämför med alternativen. Det här är en bekant som nog kommer att få komma och hälsa på en och annan gång under våren och sommaren.

Doft: 8/10
Smak: 8/10
Design: 7/10, lite rörig, men ändå relativt snygg, det följer slottskällans koncept i alla fall och det är ju ritktigt bra.
Tidsåtgång per flaska: Runt 40 minuter
Flaskmärkning: Bästföre 141217, DIPA1201
Totalt: 8/10
 Prisvärdhet: Mer än prisvärd, 26:- per flaska borde innebära att det är den mest prisvärda dubbel-IPA som finns på bolaget för tillfället. Den finns på hyllorna i Uppsala, men kan beställas styckevis till hela landet tack vare det lokala och småskaliga sortimentet.

1 kommentar:

  1. Har du testat Motala Skepparpinan Dubble IPA (nr 89921)? Den kostar bara 19,60 men ger väldigt mycket öl för dem pengarna! Borde kunna utmana om den mest prisvärda DIPAn på Systemet :)

    SvaraRadera