onsdag 2 maj 2012

Reflektioner över dagens släpp 2/5

Dags för den numera traditionella reflektionen över dagens släpp så här efter någon timme. Det har varit lugnt som tusan idag, det anade jag i och för sig redan i förtid, så jag släntrade ner till butiken i godan ro 45 minuter efter öppning. Det fanns massor med saker kvar på depån. Kollar jag lagersaldot nu lite här och var så verkar det inte gå åt mycket alls ute i landet. Det kanske till och med finns en chans att jag kan traska in i butiken och få mig lite öl ikväll.

Så här lågt tryck tror jag inte det har varit på bra länge i butikerna. Jag har inte hört om någon form av kaos som normalt kan uppstå. Det enda verkar vara att vissa butiker inte har fått sin dos av Bigfoots. Jag har inte ens fått några rapporter om att det var köer in till vinkällarbutikerna.

Den första att sälja slut på depån var Herr Fredriksson Danish red wine, men den fanns det inte många av direkt. Däremot finns den vid skrivande stund fortfarande kvar i lagersaldot på vinkällarbutikerna.

Jag antar att ni fick tag på vad ni ville ha denna dag. För min del så fick jag i alla fall tag på det lilla jag skulle ha. Jag tackar Systembolaget för ett väldigt taktiskt släpp denna gång så det inte gick åt så mycket pengar.

Har ni några avvikande åsikter? Har ni hittat något kaos? Något annat som gick konstigt till? Något som var väldigt bra idag?

7 kommentarer:

 1. Kom till systembolaget Ingelsta i Norrköping kl 09.50. Var ett tiotal person som köade. Visade sig att de allra flesta skulle ha Mackmyra. Inte en enda gick mot ölet.

  SvaraRadera
 2. det var ett trettiotal människor vid regeringsgatan men bara ett fåtal gick mot ölet.. ovanligt lugnt!

  SvaraRadera
 3. Jag var nere på Kungsgatan i Örebro runt 10:05 och då var det tomt vid ölhyllorna, alltså på folk då i princip all öl fanns kvar. Lite lustigt att det varit så pass lugnt när det ändå kommer öl som Bigfoot och Ruffian. Men jag klagar inte, förrutom på plånboken då det gick på över 1000-lappen :P

  Iofs kanske man inte tänker på ölinköp så här dagarna efter Valborgsfirandet.

  SvaraRadera
 4. Låter som om det var så lugnt som jag skrev att det var. Ibland vet man ju inte om det är Systembolagets lagersaldo som ligger efter en bra stund.

  SvaraRadera
 5. Nordstan gbg, där strax efter 11. Big foot va slut, den fanns dock på 4 andra butiker i stan så egentligen ingen hets. Allt annat fanns. Såg att ruffian och rye ipa tagit slut runt tretiden på nordstan med, fast finnsa kvar i övriga gbg butiker. Så lugnt är rätt ord. Upplevde samma situation förra släppet. Va tror ni, är hypen över ;-)

  kan tänka mig att vissa har landat lite i att köpa minst en av allt som släpps, gäller mig själv i alla fall :-)

  SvaraRadera
 6. Blev lite otydligt formulerat. Menade att många inte köper precis allt som släpps längre. Folk har blivit mer selektiva och vet va de gillar osv. Stämmer som sagt på mig själv och övriga i min närhet.

  För de två senaste åren får väl ändå anses ha varit lite av boomår för godis ölen? Många som hittade ölintresset då befinner sig nog här nu. Vi får inte glömma av att nyrekrytering :-)

  SvaraRadera
 7. Visst var det lugnt, men jag tycker i ärlighetens namn att det var ett av de mest ointressanta släpp jag har sett på länge. Visst skulle man kunna ha handlat lite HR. Fredriksson av olika modeller, men nä, det kändes inte som om det var så kul denna gång.

  Sen vet jag att många med mig skall åka till Danmark (och även Norge) på festival den här månaden, det tar ju ut sin rätt i kassan.

  Jag tror nog vi är tillbaka i hyfsat slag nästa månad igen.

  SvaraRadera