måndag 16 maj 2011

Recension: Fem snabba från Närke

Här följer en snabbrecension på det som dracks på det öppna bryggeriet hos Närke i lördags. Alla utom Konjaks! var på tapp och purfärska. Det man slås av är hur bra de faktiskt är, lägsta nivån är riktigt hög.

Närke Slättöl

Väldigt lättdrucken och sommarfräsch APA på måttliga 4.5% med massor av citurustoner och lite fläder. Har dock för mig att den har smakat mer fläder förr i tiden. Riktigt god. Går oftast att hitta på de flesta ställen som har Närke på tapp.

Betyg: 8/10

Örebro Bitter

Det andra av de två ölen som alltid finns från Närke, en bitter som är välhumlad och går lite i gräs och citrusspåret, väldigt angenäm doft och smak. En klassiker vid det här laget.

Betyg: 8/10

Huvill

En dubbel-IPA som de inte har bryggt på ett par år, jag hoppas dock att de inte gör ett sådant uppehåll igen. Det här är bra, riktigt bra tillochmed, en klassisk dubbel-IPA som inte övergår i barley wine utan det är rena IPA-smaker. Fruktig och en lagom beska i eftersmaken. Huvill betyd yr, och jag förstår varför den heter så, precis sådär lagom lättdrucken så man kan utan problem kan dricka ett par stycken och med de 8.5% den har så slår det till rätt fort.

Betyg 9/10

Mörker

Mörker är en porter på 4,9%. En lagom sommarporter skulle jag vilja säga, inget jag skulle vilja dricka en mörk decemberkväll. Nästan lite tunn i känslan, smaken var lite rostad i tonen. Inte helt oangenäm dryck, men samtidigt inte det bästa Närke har gjort.

Betyg 7/10

Konjaks! Stormaktsporter

Kaggens broder, lagrad på konjaksfat som är gjord enkom för Akkurat i Stockholm för att firas deras 15 år som krog och dessutom att Kaggen! fyller fem år. Det var det enda ölet som serverades från flaska på bryggeriet. Kolsvart med ett härligt litet brunt skum på toppen. Smaken går i russin, kaffe, choklad och såklart lite konjak. Tyvärr är den inte lika bra som originalkaggen, men fortfarande så sopar den banan med det mesta. Ännu en mästerbrygd från Närke, prova den om ni är på Akkurat!

Betyg 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar