Efter att ha spenderat ett antal timmar hos de trevliga människorna hos Närke kulturbryggeri så är det nu dags för en liten rapport.
Det var lite halvsvårt att hitta dit då de höll på med renoveringar av fasaden på utsidan, men efter lite letande hittade jag den något anonyma ingången till bryggeriet som är beläget i I3s gamla diskrum. De har även numera tagit källaren i besittning, bland annat rotfruktsförrådet där de förvarar malt och humle. De kommer även att bygga ut lite under sommar och höst och hoppas på att dubbla produktionen och eventuellt så kommer de äntligen att tappa på flaska och sälja på de tre närmsta Systembolaget.
Recensioner på allt som dracks kommer inom kort, men tills dess, håll till godo med dessa bilder.
|
En liten del av maltlagret, där de även förvarar humlen och även tomflaskor. |
|
När malten är vört hamnar den i den här snygga pannan för att kokas klart. |
|
|
Därefter blir det till att hamna i jäskällaren, men där får man inte springa in hur som helst så då få man se in i en springa. |
|
Så här ser det ut när Slättöl jäser, gud vad det doftade gott |
|
|
När det är färdigjäst så hamnar den i en lagringstank |
|
|
De har en hel radda ståltankar, som normalt används som stora fat på krogar |
|
Eller så hamnar det i dessa, hörde jag kaggen? |
|
Sen i slutändan kan man få drycken serverade av HåGe själv. |
|
Det kom väldigt mycket folk, runt 100-150 stycken. |
|
De har samlat på sig lite gamla flaskor, detta är då den typ av flaska som är den försa standardiserade flaskan. En snygg låda från ett gammalt Örebrobryggeri |
|
Sen hade de även en låda från ett annat bolag. |
|
Ett varnande exempel i bryggeriet, nått som HåGe aldrig kommer att använda, maltfärg. |
|
Avslutningsvis hade HåGe plockat fram några flaskor han har druckit. Jag hade inte tackat nej till att provsmaka mig igenom dem. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar