söndag 29 maj 2011

Recension: Nils Oscar - India Ale...+sammanfattning av helgen

Ibland blir inte dagarna som man har tänkt sig, den här helgen till det mer positiva. Då det är IPA-väder ute idag har vi varit på blomsteraffären och rånat den på en hel full bil med diverse växter, bland annat ett skumt citrusträd. Gröna fingrar är inte något jag har, däremot är de rätt mörka efter att ha bökat runt bland jorden. Bra blev det, men dyrt blev det.

Resan till Köpenhamn nästa vecka tycks det inte bli något av med, tusan, det var tydligen extremt dåligt med hotellrum den helgen. Verkar som om halva Sverige skall ta vara på sin långledighet och spendera den i Danmark. Det var rätt tråkigt, men samtidigt, Köpenhamn lär väl stå kvar. Det innebär att man inte behöver spara så mycket pengar och kanske kan gå lite bananas på släppet den 15/6.

Igår var det en loppisrunda av rejäl  karaktär, även där en rätt rejält fylld bil. Kvällen övergick sedan till att botanisera i skåpet efter lite drycker som kommer att recenseras här under de kommande dagarna.

Vi börjar med en av mig bortglömd dryck som jag faktiskt av någon okänd anledning aldrig har druckit. Nils Oscar Inda Ale.

Helt klar gyllene vätska. En doft av lite tall och lite blandade citrusfrukter. Smaken var ungefär det samma men med kanske lite ananas som har tillkommit. En något i mitt smak för klen efterbeska. På det hela taget en stabil och trevlig IPA. Är varken det bästa eller det sämsta jag har druckit, men fullt godkänt. Lagom på altanen en sommareftermiddag medans grillen jobbar med maten.

Vad dricks det då? Jo skulle säga att The Tough Aliance skulle passa som handen i handsken

Doft: 6/10
Smak: 7/10
Antal timmar per flaska: Ungefär tjugo minuter
Prisvärdhet: Prisvärd, som sagt, en stabil öl för under 20-lappen, finns inte mycket att klaga på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar