måndag 22 juli 2013

Recension: Beerbliotek - Pale Ale Bobek Citra

Färgen är orange och tämligen grumlig, skummet är vitt. Doften har inslag av sötma, citron, lite passionsfrukt och även lite ananas. Smaken är ungefär det samma, om än lite mer nedtonad än själva doften. På det hela taget en väldigt trevlig pale ale, kanske inte det bästa man har druckit men långt ifrån det sämsta. Ett bryggeri och öl jag gärna köper igen om jag springer på dem. En bra nykomling. Köp och prova om ni har chansen, det verkar i skrivande stund finnas möjlighet via Systembolaget genom det lokala och småskaliga sortimentet.

Doft: 8/10
Smak: 7/10
Totalt: 7+/10
Design: 9/10, hade de inte inte vari för den delen där streckkoden står så hade det blivit fullpott.
Tidsåtgång per flaska: drygt 25 minuter
Prisvärdhet: ok, 25.90:- kostar den, och det går att hitta bättre pale ale för mindre pengar, men ändå så charmig så det är köpvärt.

2 kommentarer:

  1. Tycker att du gjort en bra sammanfattning om den här ölen. Vet att detta bryggeri brygger fler sorter....men har aldrig hittat någon. Någon som vet?!

    Joanna

    SvaraRadera
  2. Både Ölrepubliken och The Rover i Göteborg har fler från detta bryggeri men dock inte på systemet än :( Den trevligaste jag provat var Raspberry Wheat som var mycket uppfriskande, rekommenderas starkt.

    Robin

    SvaraRadera