lördag 21 april 2012

Recension: BrewDog - Tactical Nuclear Penguin

Så då var jakten på pingvinen slut.  Var det i slutändan värt allt slit? Vi får se, det första som slår mig är att jag har fått en 37,5cl champagneflaska, så den är i alla fall snygg.

Färgen på vätskan i glaset är mörkt rödbrun och helt klar, det blir faktiskt ett brunt skum på toppen som försvinner fortare än kvickt. Jag är lite förvånad över att det faktiskt är rätt friskt med kolsyra i glaset direkt när man häller upp den. Söt och alkoholstark doft med inslag av russin. Smaken är mer eller mindre det samma, men man kanske kan ana en liten kaffeton i bakgrunden, den påminner lite om hostmedicin man fick som barn. Efterbeska är det inte mycket av. På det hela taget en helknasig dryck. Tyvärr lite väl mycket alkoholsmak för att det skall blir riktigt bra, men jag tar ju helt klart hellre en pingvin än att ta mig en cognac eller whisky som avec. Kul att ha provat den och jag kommer nog kanske att köpa någon mer vad det lider, den var ju inte odrickbar, inte enligt mig i alla fall. Frågar man däremot min fru så får man svaret att det var bland det värsta hon har druckit.

Doft: 6/10
Smak: 7/10
Antal timmar per flaska: Runt sex-sju timmar kommer det nog att sluta med. 
Totalt: Pendlar mellan en sexa och en sjua, men det slutar ändå på en sjua så 7/10 blir det.
Prisvärdhet: Inte prisvärd.  35 pund plus porto från Brewdogs webshop är den inte värd (tror den ligger närmare 500 om man hittar den på privatimport i Sverige)  men däremot är den så pass rolig så man kan köpa den ändå, men då gärna dela en hel del personer på den.

1 kommentar: