torsdag 12 april 2012

Fler bryggerier/leverantörer klara för att kunna leverera lokala varor till hela landet.

Det här gången är det Hantverksbryggeriet som kommer att kunna leverera från och med måndag den 16 april om allt går som det skall .

Dessutom har Elixir får klart med sitt så de kan leverera Amager Hr Fredriksen, Amager Christianshavn Pale Ale och Djævlebryg Gudeløs (den är dock slut för tillfället men kommer inom kort igen). 


En komplett lista på allt som går att beställa för tillfället kommer inom kort så håll utkik.

9 kommentarer:

 1. Är även danska bryggerier inkluderade i det hela? Känns märkligt...

  SvaraRadera
 2. Butikerna Limhamn och Mobilia i Malmö har sedan någon gång i vintras haft i stadigt växande utbud av öl från ovannämnda bryggerier samt även Herslev. Dessa har redan fr o m 26/3 gått att beställa som lokalproducerade. Man kan tycka att det är lite skumt. Amager ligger visserligen rakt över sundet men Herslev finns utanför Roskilde vilket gör att ganska många danska öl skulle kunna ta sig in på detta sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är "Lokala och småskaliga drycker". Servicen gäller även produkter som har en tydlig lokal efterfrågan, oavsett ursprung.

   Så helt klart skulle fler danska öl kunna komma in på det sättet.

   Radera
 3. http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/?sortfield=Default&sortdirection=Ascending&searchview=Store&val=%5eBest%c3%a4llningssortiment%24&groupfiltersheader=Default&filters=val%2c#sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=50&page=3&searchview=Store&varugrupp=Öl&exkluderakosher=False&exkluderaretsinerat=False&val=^Beställningssortiment$&groupfiltersheader=Default&filters=val,varugrupp,&action=resultlist

  SvaraRadera
 4. Kan Humligheter göra så ovanstående länkinlägg bli en klickbar länk?

  Sven-David Svensson

  SvaraRadera
 5. Visst skulle jag kunna det, men problemet är att den listan är mer än komplett, dvs det finns en hel del saker där som inte går att beställa till hela landet.

  Men här är den iaf:
  http://tinyurl.com/7fv9ym5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket
   Sven-David

   Radera
 6. Hoppas att Helsingborgs Lager samt Ljuva Livets Ängöl kommer med i Systembolagets nya logistiksystem för småpruducenter. Märkligt nog så är ölen från Milligstorp med i lanseringen. De bryggs i Tyskland av svenska råvaror.
  http://www.runol.com
  Varför får ölen i från Svaneke bryghus på Bornholm vara med?(http://www.svanekebryghus.dk) De finns i Systembolagets beställningssortiment. Brewery International importerar dem. http://www.brewery.se
  Hela lanseringen av det nya logistiksystemet är väldigt klumigt skött av Systembolaget.

  Sven-David Svensson

  SvaraRadera
 7. Det handlar om ex antal mil till närmaste systembolag, så de klassas som lokala även fast de ligger i ett annat land. Kommer i nuläget inte ihåg hur många mil det var, sorry.

  /Johan

  SvaraRadera