tisdag 17 april 2012

Recension: Kiuchi Brewery - Hitachino Nest Pale Ale

I glaset är vätskan orangeröd med ett vitt skum, den är helt klar. Doften är jordig med drag av russin och citron. Smaken är söt med inslag av metall och en fruktighet jag inte riktigt kan placera. Det är inte mycket till bitterhet i den här ölen. På det hela tagen inte det bästa jag har druckit men inte det sämsta heller, en rätt trevlig och lättdrucken öl som man kan dricka ett flertal av en kväll. Eftersmaken som dröjer sig kvar länge är väldigt trevlig, påminner nästan lite om en fruktkola. Tyvärr är jag lite besviken, jag hoppas dock att någon annan öl från det här bryggeriet är bättre i och med att de skall komma till Copenhagen Beer Celebration (eller gör de det, det ryktas om att de har ställt in?) och då tycker jag det borde vara klart mycket bättre än vad det är.

Till den här lyssnar man på Pizzicato Five. 

Doft: 6/10
Smak: 6/10
Antal timmar per flaska: runt en halvtimme
Totalt: 6/10

Prisvärdhet: går inte att få tag på enkelt i Sverige. Min är inköpt från Brewdogs webshop, 3,99pund kostade den + porto och det är den tyvärr inte värd. Dock så kommer den här flaskan till nytta på annat sätt, som inredningsdetalj och då blir det värt pengarna utan problem.

3 kommentarer:

 1. Finns inte Hitachino att privatimportera via Akebono?

  Tror jag provat en öl från Hitachino men den kvällen var fylld av många stora och hypeade öl så jag är inte helt hundra.

  SvaraRadera
 2. Det fanns den tydligen, känner inte igen företaget i fråga, men visst hade de ölen. Tack för informationen. :)

  SvaraRadera
 3. Jag gick igenom de Hitachinoölen som Akebono hade med sig till SB&WF senast. Inga superhöjdare kanske, men som du noterar hyfsat drickbart och några var lite udda också vill jag minnas.

  SvaraRadera