tisdag 28 maj 2013

Recension: Electric Nurse - DIPA

En av alla öl som kommer på Systembolaget den första juni, denna kommer till de flesta butiker och finns i minst ett halvår (då den är klassad som nyhet).

Färgen är orange åt det mörkare hållet, något grumlig och skummet är vitt. Doften har grapefrukt, tall och persika. Smaken har det samma, men är lite mer söt än vad doften anger. Efterbeskan är rätt lagom. Tyvärr känns ölen tämligen tunn och eftersmaken ligger inte kvar så länge som jag skulle önska om man skall anmärka på något. Men på det hela taget är det en trevlig och otroligt lättdrucken dubbel-IPA, nästan alldeles för lättdrucken, har man satt i sig några på en timme så lär det bli rätt yrt i bollen då den ligger på 8%. Det känns som om den här skulle vara ett bra insteg till de som inte är så vana vid en IPA eller dubbel-IPA så det passar ju bra att den kommer att gå att få tag på hos de flesta Systembolagen under sommaren.

Doft: 8/10
Smak: 7/10
Totalt: 7+/10
Design: 7/10, tämligen stilrent, men det känns som om det saknas något.
Tidsåtgång per flaska: runt en kvart
Prisvärdhet: Ok, 29.80:- är en del pengar och i det här segmentet finns det andra som är mer prisvärda.(min flaska var ett varuprov)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar