tisdag 13 november 2012

Lite nyheter från Systembolaget

Det går uppenbarligen att uppdatera bloggen via mobilen nu för tiden. Så här kommer lite rykande färska nyheter från Systembolaget som dök upp precis nu. Det är direkt kopierat från presschefen Lennart Agéns  mail:

Systembolaget är på twitter!

Systembolagets officiella twitterkonto @systembolaget öppnar i går, den 12 november. Ett 30-tal butikstwittrare från Jokkmokk i norr till Malmö i söder börja besvara på kundernas frågor om Mat & Dryck. Systembolagets butikstwittrare besvarar frågorna direkt från butiksgolvet med hjälp av en läsplatta. Redan under första dagen var det drygt 20 inlägg.

Systembolagets rådgivning via Twitter är öppet i princip som våra butiker:
Måndag – Fredag 10:00 – 19:00
Lördag 10.00 – 15:00


Lansering av ny version av ”Vad passar till?”- en digital rådgivningstjänst

Om du vet vad du ska äta men inte vilken dryck som passar till så kan du utgå från ditt eget recept eller vanliga festrättsförslag och få dryckesrekommendationer till det. Rådgivningstjänsten ”Vad passar till?” finns tillgänglig på systembolaget.se eller via appen som går att ladda ner från App Store eller Google Play.

Se vår korta demofilm om tjänsten!

http://www.youtube.com/watch?v=j632w5eyQl4

Hemleverans

I går, måndag var första dag för hemleverans från Systembolaget. Tio kunder i Sollentuna hade beställt och fick sina leveranser. Efter postorten Sollentuna följer under november/december postorterna Johanneshov, Bromma samt Nacka. Klart är också att Göteborg, Askim och Mölndal ska ingå i försöket.


T9 blir beställningsbart på webben- i slutet på januari

Som ni vet så har vi redan sedan starten av beställningstjänsten på webben arbetat utifrån målbilden att allt som inte finns på din butik skall gå att beställa på hemsidan. Vi startade med beställningssortimentet och har fyllt på med delar av det exklusiva sortimentet. På tur står nu T9 och vi hade hoppats att kunna göra dessa artiklar beställningsbara innan jul. Nu testar vi hemleverans och står inför en jul som i år är särskilt pressad med mycket försäljning på få dagar, så för att säkra en stabil drift har vi beslutat att vänta med att göra T9 beställningsbart på webben till efter jul.

2 kommentarer:

  1. Sven-David Svensson13 november 2012 kl. 09:15

    I och med att T9 sortimentet blir beställningsbart så borde Systembolaget redovisa vilka öl som är placerade i denna modul. Egentligen så borde man visa i vilken tilläggsmodul respektive öl är placerad i. Dessutom så borde man kunna söka ölen modulvis. En annan informattion som jag saknar är att veta vilken modulkategori som respektive butik tillhör. När papperslistan fanns så markerades alla de öl som var placerade i T1 modulen.

    SvaraRadera
  2. Men det går fortfarande inte att beställa T5?.....suck.

    SvaraRadera